响葵广扫完街,行到攰攰哋,又食到饱饱哋,一定口渴⋯系时候饮番杯~!介绍大家上2楼呢间好可爱嘅树懒🦥主题手摇茶店「废茶」,一齐「学树懒耍耍废,爽爽人生不白费」😌😌😌「废茶」铺面唔细,除咗卖各式茶饮,亦有台式小食,包括吐司🍞、窝夫🧇同奶酥等等。另外,有超可爱嘅树懒公仔、佢嘅周边商品、其他义卖公仔同零食售卖,真系花多眼乱🤩餐牌上有「废事谂奶茶」,专门设计比一d唔想谂嘢嘅树懒朋友们,由调茶师谂埋,比完钱可以瞓番阵先,唔使思考😛而我哋就比黑板上面嘅「桂花珍珠绿奶茶」吸引咗。按照个人需要可拣番甜度同冰量,我哋就点咗半糖同去冰。出面比较少见桂花珍珠,睇相都已经见到珍珠份量极多,而食落嘅感觉相当清甜,有淡淡桂花香,口感极佳。桂花香气伴随绿奶茶渗入口中,好清新,饮完一杯都唔觉得滞。🐻评分:🐻🐻🐻🐻4/5

🐻评分:🐻🐻🐻🐻4/5
2023-03-04