平时离开中环食嘢,$200都走唔甩,但作为米线嘅我,知道中环有间叫桥香园,米线好食,而且价钱有亲民,两个人二百蚊一定有找,天气冻冻地,今晚就叫咗两碗三𩠌小锅米线💛我自己叫咗个王牌腩肉、鸡翼、金菇中辣小窝米线,不得不赞佢个汤底好浓郁,系猪骨汤底,而且仲系舖头自己烹调,而且辣度唔算好辣,酸菜都好爽口又高质,腩肉切到好薄身,啲肉索晒啲汤嘅精华,咸咸香香好惹味😍另外仲叫咗碗无锡骨、鸡翼、生菜小辣小窝米线,无锡骨系猪软骨,煮到好腍身,而且好入味,食落有少少入口即溶嘅感觉,另外鸡翼亦都煮到好入味,骨肉分离,另外生菜都好爽口,而且好足料,食到劲满足🧡饮品方面叫咗杯乌龙茶同埋樽装奶奶茶,奶茶茶底都几香,几好饮😄餐厅唔算话好大,但系座位整体都有空间,而且干净企理,平时外卖都唔错,抵食又滋味❤️

2024-12-20