2022-07-12 20 浏览
机场都有好嘢食香港人最钟意就系旅行,特别系日本,成日都话日本系家乡。我暂时都仲未有得去日本,但最近就去咗机场送朋友机😢佢要移民去西方,咁我地就拣返啲亚洲嘢食下,食个拉面饯行啦其实我都系第一次食三田制面所,见到有个孖住食套餐$198,喺机场嚟讲一啲都唔贵,抵食啦我就拣咗保守嘢,食原味豚骨拉面,一嚟到紧系试啖汤先,好香浓唔死咸,亦都唔系味精汤底,个面质爽口,有手掌咁大块叉烧,肉质腍滑,半只溏心蛋,有喺日本街头食开嘅水准朋友够勇气试捞面,炸鸡香辣捞面,听个名唔似日本嘢,个食落真系日式炸鸡,皮脆内里仲有肉汁,唔会话个酱捞完啲炸皮淋晒,个捞面有少少辣味,最正系有只日本鸡蛋俾你捞埋一齐食,谂返起都觉得正,反而有啲羡慕朋友叫咗呢个二人餐仲有个小食饺子,外皮香脆入面锁住咗啲肉汁,要小心咬唔好弹晒啲汁出嚟🤣🤣🤣食完呢餐希望朋友一路顺风,我就下次有机会飞去日本食拉面啦
机场都有好嘢食
香港人最钟意就系旅行,特别系日本,成日都话日本系家乡。

食完呢餐希望朋友一路顺风,我就下次有机会飞去日本食拉面啦