2023-04-30
🍲开住冷气打边炉🤤🎆铜锣湾异国风情火锅成日怕去火锅因为好怕好大烟🧎♀️就好大阵打边炉嘅味。呢次比人推介我去呢间店主打异国风情又环境干净舒服既养生火锅店😳‼️环境铜锣湾站行几分钟就到,入到去见到🎈墙身同埋灯饰好靓🥰,有格调。值得一赞枱同枱之间间隔适宜,唔会有好逼夹嘅感觉✼••┈┈┈┈••✼••┈┈┈┈••✼🥥🐓秘制消暑椰浆鸡浓汤锅 🎈因为想清淡少少 汤底拣左椰浆鸡锅食完的表示诚心推介呢个💋✨️汤底用料好足但非 常 清,有一块块食到既鸡‼️而且有粟米🌽、椰子片🥥、杞子,当然仲有最重要嘅椰浆(ノ≧ڡ≦)椰浆味好香但唔会死咸,再加埋鸡同粟米,味道好鲜甜🥹💖野都未开始渌就已经饮咗几啖🤣同埋当渌到咁上下,机师装侍应哥哥👨🏻🔬过嚟加汤,系真系加返你嗌𠮶个汤而唔系加水/普通上汤👍✼••┈┈┈┈••✼••┈┈┈┈••✼🥩苹果木烟熏手切牛颈脊(细)🎈叫左细份都好大碟😳💛虽然冇见到苹果木烟熏个效果🤣牛肉新鲜脂肪纹路分布平均,食落有牛味可以自己调节生熟度啦🤤✼••┈┈┈┈••✼••┈┈┈┈••✼🥗丰盛蔬菜拼盘 🎈作为健康沙律人当然叫个🥬😝拼盘打卡之余,贴心用竹签插住咗蕃茄🍅、白萝卜、南瓜、娃娃菜、生菜⋯等方便直接
🎆铜锣湾异国风情火锅
🥥🐓秘制消暑椰浆鸡浓汤锅 🎈
因为想清淡少少 汤底拣左椰浆鸡锅
食完的表示诚心推介呢个💋✨️
🥩苹果木烟熏手切牛颈脊(细)🎈
🥗丰盛蔬菜拼盘 🎈
作为健康沙律人当然叫个🥬😝
拼盘打卡之余,贴心用竹签插住咗蕃茄🍅、白萝卜、南瓜、娃娃菜、生菜⋯等方便直接落锅🉑️,菜质新鲜✨同埋个量都唔少下😆
🥗豆苗
豆苗好嫩滑而且真心大份🤤膳食纤维UP!
我地系食咗菜先嘅就完全唔油,推介一定要叫菜类,因为同个汤底好夹😳💋!!
🥟饺子拼盘
(包括韭菜猪肉饺、足料鲜虾云吞、西洋菜香菇猪肉饺、黑松露蟹肉饺,同埋蟹皇豚肉饺)
个人觉得呢个饺子拼盘好有惊喜😆
鲜虾云吞入面真系有原只鲜虾🦐,够爽口弹牙👍
全部饺都系皮薄爆馅
我同朋友都最中意两款蟹肉饺,蟹肉好足,咬开真系会见到一丝丝嘅蟹肉🦀
蟹黄同黑松露各有各好食,蟹黄𠮶款会再比较浓香,另外𠮶款黑松露嘅香,同蟹同猪肉味好夹,而共通点系佢哋两款都好浓蟹味,可以话系我食过嘅蟹肉饺入面最有蟹味嘅🥹🧡
🍹竹蔗茅根
店员话呢个系打卡推介🤭味道天然清甜,甜度啱啱好,一边打边炉,一边配呢个就最啱啦✨唔好见到圆圆一个好细,实际每人都有3杯+ 份量够
✼••┈┈┈┈••✼••┈┈┈┈••✼
(◍•ᴗ•◍)💓Openrice订台88折 东区人去同朋友聚会好适合!
重点:冷气好够,食完成餐都吾会觉得热✨️夏天必须😝✌🏻
📍火锅随意门
铜锣湾坚拿道西10号冠景楼1楼A室