2019-09-15
听闲系香港第一间用机械臂调果茶响呢度开舖,好奇心叫我星期一晚走咗去试吓。一行到附近就见到两只机械臂,当然要停步睇吓搅乜鬼啦😄,原来系买完后,由机械臂取代店员为人客准备果茶,几有噱头㖞。但我偏偏点咗一杯手调嘅蝶豆花梳打,观感直头系满分,饮落口感觉唔错,👍!朋友试咗士多啤梨奶昔,白色配粉红,滑滑啲质感,淡淡士多啤梨味,又系一杯视觉同味觉一齐享受嘅饮品。今日路过又走去八卦吓。见到雪糕柜内嘅雪糕同星期一唔同咗,除咗白兔糖,仲有香橙雪芭、海盐焦糖、好立克麦提莎?咁得意?试食后三种味都几特别,可惜只有一个胃,终于忍痛决定买杯好立克麦提莎。好立克嘅香味,加上脆脆嘅麦提莎,超赞😍。其实现场都有唔少人聚集睇机械臂冲茶,原来佢仲识跳舞㗎,扭吓扭吓,小朋友见到都一齐跳,好搅笑🤣🤣🤣。临走忍唔住都要买杯机调果茶试一试。上次听到话果茶比较甜,今日问店员,佢哋话已经重新调过甜度,好喜欢佢哋接受顾客意见嘅态度。不过之前饮过其他舖头嘅果茶,都知道普遍都比较甜,加上我食完雪糕,唔想饮得太甜,所以我最终都选择咗少甜百香果茉莉花茶。左摇右摇,再扫描QR Code,杯茶就送到面前,几有趣吖。饮落甜度好适合我,里面仲有芦荟粒粒
其实现场都有唔少人聚集睇机械臂冲茶,原来佢仲识跳舞㗎,扭吓扭吓,小朋友见到都一齐跳,好搅笑🤣🤣🤣。临走忍唔住都要买杯机调果茶试一试。上次听到话果茶比较甜,今日问店员,佢哋话已经重新调过甜度,好喜欢佢哋接受顾客意见嘅态度。不过之前饮过其他舖头嘅果茶,都知道普遍都比较甜,加上我食完雪糕,唔想饮得太甜,所以我最终都选择咗少甜百香果茉莉花茶。左摇右摇,再扫描QR Code,杯茶就送到面前,几有趣吖。饮落甜度好适合我,里面仲有芦荟粒粒,好清新。
响大型商场内,有本港自家品牌嘅小店,的确不容易。希望佢哋继续研发更多机械臂可以做到嘅饮品啦!