2021-12-11
朋友揾到间特色居酒屋,当然要试试。小店座位佐敦横街小巷,唔熟路绝对要打开地图左揾又揾,去到小街,旺中带静,几好feel,本身订左枱,但职员安排我地坐bar 枱,要知道居酒屋重点系吹水,讲人是非,就梗系要你眼望我眼先会讲得特别投入。所以,当有客走,店员就安排返我哋坐阔落嘅四人座位,贴心安排,认真抵赞。打响头炮,牛肝芝士配手指饼捞起唔会太咸,口感似鹅肝,但手指条比多几条会更佳。鹿肉汉堡扒个人觉得,其实同普通汉堡包冇乜特别分别,食得出汉堡手打,再压制,再煎香,好味的。串烧方面只系叫咗三款第一个串烧系,牛舌真心推介,牛舌大嚿弹牙,烧得好香,好味第二个串烧,鸡皮鸡皮烧得香脆,但好咸,重手左少少第三个串烧,烧白鳝白鳝弹牙多汁,冇任何挑剔。最后串烧再叫多咗一串牛一串白鳝烧鲭鱼,鱼肉正常,但鱼皮烧到超级㶶!食到放弃。白酒煮鲍鱼正常发挥,冇咩特别。比较欣赏小菊花吞拿鱼鱼腩卷卖相特别,上碟好靓,食落OK叫咗两个𩠌酒小食 两款都好味,因为太好味,仲叫多两杯最后总结,餐厅位置偏僻,但系坐得好舒服,饮啤酒吹水度11点,开心尽兴。食物种类多,质素较高,价钱中上。用餐体验良好。
打响头炮,牛肝芝士配手指饼
捞起唔会太咸,口感似鹅肝,但手指条比多几条会更佳。
鹿肉汉堡扒
串烧方面只系叫咗三款
第一个串烧系,牛舌
真心推介,牛舌大嚿弹牙,烧得好香,好味
第二个串烧,鸡皮
鸡皮烧得香脆,但好咸,重手左少少
第三个串烧,烧白鳝
白鳝弹牙多汁,冇任何挑剔。
最后串烧再叫多咗一串牛一串白鳝
烧鲭鱼,鱼肉正常,但鱼皮烧到超级㶶!食到放弃。
白酒煮鲍鱼
正常发挥,冇咩特别。比较欣赏小菊花
吞拿鱼鱼腩卷
卖相特别,上碟好靓,食落OK
叫咗两个𩠌酒小食
两款都好味,因为太好味,仲叫多两杯