2021-12-09 73 浏览
呢间餐厅喺乐富开咗冇耐,一直大排长龙。原因系性价比高,好味且份量十足。餐厅主打马来西亚槟城菜,除咗有著名嘅海南鸡饭、肉骨茶、喇沙、掺掺,亦都有老鼠粉、咖喱面,仲有巴东牛肉配斑兰椰浆饭,半熟蛋咖吔多士,地道之余,款式非常之多!先讲海南鸡饭,配三种酱料。海南鸡够香够油,配埋鸡饭非常满足。如果够胃口,仲可以叫其中一个海南鸡饭拼细碗喇沙米线嘅套餐,一次过满足晒食饭同面嘅要求!😋😋我自己亦都好钟意食佢嘅娘惹茶熏鸭喇沙:茶熏鸭肉香浓,有咬口,配上沙嗲汤底,全个面都好惹味😇面底仲可以选择米线或掺掺,我自己好钟意掺掺,佢系油面同米粉嘅混合,我都系食星加玻菜先知可以将两种面底混合,感觉又唔错。自己都钟意食老鼠粉:老鼠粉即系沙煲银针粉,热辣辣嘅砂煲上,银针粉配上大量虾米、鸡蛋、肉碎、鱼仔、花生等配料,拌著吃真的非常滋味。唯一缺点比较多油腻,怕肥就可能接受唔到😆跟餐嘅餐饮亦都好吸引:除咗普通嘅咖啡或茶,仲有特色饮品,好像香茅鲜橙茶、桔仔话梅水,唔驶额外加钱之余,味道亦都有惊喜!如果想饮冻嘢,佢仲有美禄哥斯拉、斑兰冰之类可以拣,算系好多元化。餐厅价钱大众化,性价比极高。暂时全香港好似只此一家,期待下次再去,尝

餐厅价钱大众化,性价比极高。暂时全香港好似只此一家,期待下次再去,尝试更多美食。