2018-11-24
见有报导茶木x小丸子出期间限定卡通主题台式食品好靓好得意,为食嘅我当然衬放假去朝圣一下.有呢个主题嘅分店有三间,我就选择左去Mega box,贪佢个主题可以见晒小丸子一家人同埋呢间分店环境最舒服最靓。餐牌好靓呀~而爷爷餐牌上就系期间限定嘅小丸子同其他角色嘅造型主食,饮品,甜品同礼品包。花多眼乱之下拣定心水,花轮玫瑰咖啡拿铁👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻玫瑰同咖啡不嬲都系好好嘅配搭,而呢到个玫瑰花味好出,亦唔算太甜。爷爷抹茶欧蕾👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻抹茶味香浓味道刚刚好唔太涩,整体唔太甜。小丸子蕃茄肉燥鳗鱼饭👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻哗~小丸子好可爱呀!卖相非常抢眼😍唔似一般肉燥饭,加咗蕃茄味道酸酸地,胃口即时大增,鳗鱼啖啖肉,味道唔腥,不过得4旧份量好似少左些少。铁板香草菜脯煎蛋👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻因为铁板上嘅关系所以食落热辣辣,香草味超浓,蛋夹住好多菜脯,钟意食香草嘅朋友一定唔好错过呀!小丸子吐司礼物盒👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻茶木嘅甜品类不嬲都唔差,而呢个仲要有埋小丸子嘅样,吸引到好多小朋友食,曲奇雪糕配埋又脆又厚嘅吐司非常完美。餐厅内仲播放小丸子嘅主题曲,一路食一路听住,好似比小丸子包围住咁,童年回忆返晒嚟😂
餐牌好靓呀~
花多眼乱之下拣定心水,
花轮玫瑰咖啡拿铁👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
爷爷抹茶欧蕾👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
抹茶味香浓味道刚刚好唔太涩,整体唔太甜。
小丸子蕃茄肉燥鳗鱼饭👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
哗~小丸子好可爱呀!卖相非常抢眼😍