2024-04-18
《Coffee Hwajeon 커피화전 - 尖沙咀》适逢樱花季节,好多餐厅都推出左有关樱花既menu及套餐🌸位于九龙站既呢间韩式人气打卡cafe都推广紧樱花系列既菜式😉最适合就系同喜欢影相打卡既好姊妹一齐去食下野影下相啦😍餐厅入面有榻榻米既坐位,可以自成一角,私隐度都算高,倾下密计都十分唔错架,我地今次就一并试晒所有特色既樱花菜式🤓💁🏻♀️半半炸鸡 $155我同朋友都想食炸鸡,所以叫左份可以两只味mix既半半炸鸡🍗分别叫左芝士味同蜂蜜口味,餐厅系用左调味粉去制作,香脆既炸鸡上面撒满左芝士粉同香甜既蜂蜜调味粉,味道香浓,衬热食好好食💁🏻♀️初开樱花牛角包窝夫 $132主食我地叫左一份牛角包窝夫🧇一上枱就见到个外型好靓呀😍两件牛角包窝夫夹住士多啤梨味嘅芝士蛋糕,再配上浓厚滑溜嘅忌廉😚另外在会有一小碗酸酸地嘅乳酪雪糕俾我哋自己加配😉牛角包窝夫烟靭松脆,隐约食到少少草莓干同埋有好多樱花造型嘅饼干,食落层次丰富,仲好饱肚㖭💁🏻♀️樱花满开刨冰 $118我同朋友叫咗一个刨冰凉粉share,份量劲大,味道偏甜🤫淡淡粉红色嘅刨冰隐约食到奶香嘅味道,放心,完全冇药水味,不过里面嘅配料略嫌有啲太多,黄豆
💁🏻♀️半半炸鸡 $155
💁🏻♀️初开樱花牛角包窝夫 $132
💁🏻♀️樱花满开刨冰 $118
我同朋友叫咗一个刨冰凉粉share,份量劲大,味道偏甜🤫淡淡粉红色嘅刨冰隐约食到奶香嘅味道,放心,完全冇药水味,不过里面嘅配料略嫌有啲太多,黄豆粉麻糬、樱花果蓉、士多啤梨芝士蛋糕慕丝、忌廉、樱花造型嘅饼干等等,食晒成个会略嫌有点腻,但外型其实真系冇得输,如果入边嘅配料可以减一半而多啲刨冰的话味道会更好,建议配一杯热嘅无糖茶会更加正
💁🏻♀️樱花树下奶昔 $48
我杯餐饮就试咗呢一个樱花奶昔,其实有啲绿茶嘅味道,再加上樱花果酱,冻冻地几清甜,佢每杯嘢饮都会配埋一件韩式麻糬,个麻糬烟烟韧韧又带点咸味几好食😉
💁🏻♀️樱花绽开棉花糖泡泡 $52
朋友𠮶杯樱花绽开棉花糖泡泡我就觉得真系有点甜啦,佢其实试吓一杯热嘅白朱古力奶再加咗棉花糖同埋爆炸糖咁,同样都配咗一件韩式麻糬,如果当下午茶饮一杯嘢再食件麻糬都几抵,不过建议饮唔到太甜嘅话要叫餐厅少甜,但整体体验唔错