2023-01-21
🌕Hello我系Moon🌕话时话,香港嘅烧肉真系越来越高质素!😏净系喺铜锣湾都已经可以揾到好多高质素嘅烧肉店,😝之前都有食过日本和牛烧肉,不过依一间烧肉店嘅樱花一头牛真系未食过!🤩今次食嘅依间烧肉店,其实人气都好高,建议大家先打电话去订枱,😗我哋都系订咗枱先再去食,因为惊Walk in会冇位🥺依度嘅店员服务态度真系好,未食嘢嘅时候已经同我哋讲解好晒,😍座位方面安排咗我哋坐喺窗边,阳光普照景观都唔错!🥰呢度系手机落单嘅,其实都几方便!😋未落单之前店员会话俾我哋知会先上一盘和牛拼盘,😎依个拼盘有牛嘅唔同部位,咁我哋就可以先试吓唔同嘅部位唔同嘅感觉!😤拼盘入边有有西冷薄片、肉眼薄片、和尚头、外后腿肉、肩里肌及牛肋肉等等,寿喜烧同埋牛西冷都会有店员烧!🥳店员烧得好靓,油脂好香,寿喜烧配埋酱油同埋玉子一齐食,真系完美嘅组合!🤥我好钟意佢哋嘅牛肋肉,所以都encore咗几次!🤤不过喺依度自己烧和牛真系要注意一下火候,同埋时间,如果烧得太耐就会适得其反!😐所以要记住睇火!🫣牛肋肉软嫩入口即化,油脂香突出,食完真系有齿颊留香嘅感觉!😳咁呢度除咗烧肉,仲有好多嘢食嘅!😏山贼汁九州和牛米饼,真系好特别!😝
咁呢度除咗烧肉,仲有好多嘢食嘅!😏山贼汁九州和牛米饼,真系好特别!😝和牛肉香,配上米饼一齐食,脆卜卜真系有口感!🤪
我另外都有嗌到烧汁鸡心,🤓鸡心系一种好爽脆又有肉香嘅鸡内脏!😋每次去串烧店我都会嗌返串,而家有得自己烧嚟食又有另一番嘅风味!😝
估唔到烧肉店都有饺子食,🤣依个自家制九州和牛黑松露饺子真系好推荐大家去食,😆我自己一个都食咗半打,😝牛肉嘅味道同埋黑松露嘅味道系双重浓郁,亦都系非常夹!🤓呢个饺子嘅内馅好饱满,咬落去仲有肉汁添!😎
甜品嘅部份,🤭我食咗柚子雪糕同埋抹茶雪糕,两样都系清新嘅味道!🤤食完烧肉锡返清新又冰爽嘅甜品,真系解腻!🫣
埋单嘅时候,店员仲送咗优惠券,😳同埋利是封俾我哋!睇嚟下次又有藉口过嚟依度食烧肉啦!🤭
🌕最后MoonMoon真系好满意,依间烧肉店,无论系食物嘅质素定系服务态度都系令人满意嘅,而且间唔中放题食和牛,个人都开心啲啦!下次再嚟食!🌕
宫崎肉本舖 (铜锣湾)
铜锣湾糖街25-31号Sugar+6楼