2019-06-09 23 浏览
星期日送响澳门做嘢嘅朋友返去,临走前一齐食个late lunch, 见到一间装潢几日本地道嘅拉面餐馆,就被佢吸引左入去。食嘢嘅时侯上日本札幌本店嘅网睇,原来最出名嘅系🦐虾汤底。店员都跟足日本店,一声いらっしゃいませ欢迎你。入坐后开始睇menu。佢地大部分都系拉面,另外亦有牛肉丼及小食。我地叫左两个虾汤底拉面,一个要味噌mix一个要塩mix. 另外加一个🦐虾汤底云吞同乌龙茶。虾汤底云吞🦐 有四粒,㓎响虾汤内嘅云吞食起多左一分鲜味。虾汤底拉面🍜卖相非常好,有叉烧、蛋、烧过既粟米芯同埋大量樱花虾米🤗一口食落去虾味散发到成个口腔,朋友嘅味噌汤拉面虾味更浓。面底可拣硬、适中或软,个人认为适中啱啱好。而面条本身系北海道派,蛋味较重及粗身。叉烧、流心蛋皆美味,如果分量多啲就好😆走之前店员会一声ありがとうございます😊appreciate 跟足日本店做法。

食嘢嘅时侯上日本札幌本店嘅网睇,原来最出名嘅系🦐虾汤底。

虾汤底云吞🦐 有四粒,㓎响虾汤内嘅云吞食起多左一分鲜味。

叉烧、流心蛋皆美味,如果分量多啲就好😆

虾汤云吞😋
盐汤底拉面