2016-10-04 1184 浏览
星期日既晚上与家人去了医院探病已经晚上七点几,又唔想返屋企再煮啦 ! 唯有大家谂下食乜, 我就马上谂起 礼三井至少都十年以上啦 ! 每次去都一定食佢的一磅三文鱼呀 !!因为好平又厚切又新鲜 ! 由佢以前一磅$6X 开始食啦 !大家由佐敦行去油麻地, 我都怕无位, 所以都马上打去订位,好彩去到时真系留左枱比我。我地四个人见到晚餐唔贵又多野食, 所以每人一个餐再加一磅三文鱼。一齐睇睇餐牌先~一磅三文鱼$84, 比起出面真系平左一半有多啦 !先上一磅三文鱼, 果然都系新鲜及厚切, 咬落上无雪味, 有鱼油味4个晚餐都有寿司, 包括 :三文鱼, 吞拿鱼, 辣味三文鱼, 八爪鱼寿司, 整体正常啦 !还有4个小食:秋刀鱼, 吞拿鱼刺身, 烧三文鱼鯺 X 2秋刀鱼个肚有少少苦, 吞拿鱼刺身都唔错,  烧三文鱼鯺要了2份, 最好味系 烧三文鱼鯺, 虽然油脂多, 但烧得好香, 最正系去晒骨, 啖啖肉最后上主菜啦 !火焰鳗鱼饭 :只得细细件3 片及细碗饭, 味道虽然唔差, 但份量太少, 唔够饱安格斯牛肉泡饭安格斯牛肉粒有煎过, 所以好香口, 好入味 !三文鱼泡饭三文鱼碎上, 所以可以食到啖啖三文鱼太子贝拉面
星期日既晚上与家人去了医院探病已经晚上七点几,
又唔想返屋企再煮啦 ! 唯有大家谂下食乜,
我就马上谂起 [礼三井]
因为好平又厚切又新鲜 ! 由佢以前一磅$6X 开始食啦 !

大家由佐敦行去油麻地, 我都怕无位, 所以都马上打去订位,
好彩去到时真系留左枱比我。
一齐睇睇餐牌先~
一磅三文鱼$84, 比起出面真系平左一半有多啦 !
4个晚餐都有寿司, 包括 :
还有4个小食:
秋刀鱼, 吞拿鱼刺身, 烧三文鱼鯺 X 2
啖啖肉
最后上主菜啦 !
火焰鳗鱼饭 :
安格斯牛肉泡饭
安格斯牛肉粒有煎过, 所以好香口, 好入味 !
三文鱼泡饭
三文鱼碎上, 所以可以食到啖啖三文鱼
太子贝拉面

元贝都有3粒, 拉面煮得弹牙, 汤底虽然白, 但唔会好咸
最后叫埋热饮都食到饱一饱啦 !!
题外话/补充资料: 仲有一张4人枱, 系有布帘隔住, 感觉较私稳~下次订枱又系4人可以试下, 有个属于自已小空间