2019-04-19
永远要排队但都排得心甘情愿嘅华嫂,隔几个月就会走去食,住市区嘅人专登入去系有点远,但对有车嘅人讲反而系方便,因为有车泊,通常都系早少少去到等开门,头一两round就会食到,如果迟咗就变食tea架啦🥺🔸冬荫功汤 鸡翼鲍片面基本上猪排鸡翼乜都食过晒,款款都啱晒食肉兽,啖啖肉又入味。冬阴功汤底都落足料,非常香浓,仲有好多香料渣,而且越食越辣,正!🔹莞茜皮蛋汤 猪润肉筋米粉系我最爱嘅莞茜汤,其实本身唔系特别好莞茜但劲钟意食呢个嘅汤,次次黎都嗌,莞茜又多皮蛋又多,茜味极重。猪润又煮到啱啱好唔太粉,肉筋我第一次试,系连住筋嘅猪肉,弹牙有咬口!🔸招牌咸牛肉芝士蛋猪仔包半熟蛋冇得输!就算饱到呕都要嗌一款呢啲包试下,仲有菠萝油个啲款都好正,必食!嗌埋杯冻奶茶,正到不行!仲有冰花奶茶又系好好饮,不过饮品另计所以就唔系次次都嗌黎饮~好多人话其他铺冇元朗铺咁好食,因为我未试过其他店所以不予置评,但元朗店本身真系好好食,所以我觉得排一阵都系值得嘅!!(但等紧个阵好多蚊,要有心理准备同啲蚊搏斗)
🔸冬荫功汤 鸡翼鲍片面
🔹莞茜皮蛋汤 猪润肉筋米粉