2024-03-18 104 浏览
由地铁站行到小店只需几分钟,距离花墟不远,位置方便,旺中带静。午餐选择有8款,已包餐汤或沙律和饮品,价钱合理。仲可以加钱order小食和甜品,非常唔错。是日餐汤: 南瓜汤咖啡烧汁烤猪仔髀见到猪仔髀,第一句心谂:点解烧㶶哂㗎! 睇真啲,原来只系咖啡粉。猪仔髀肉质嫰滑,无多余嘅油脂,外层带点咖啡香,少少甘香,非常美味。蒜油蚬肉花椒意大利面摆碟非常用心,好似花朵盛放嘅样子。细少蚬肉,干净无沙。意大利面有口感,唔会一pat pat. 花椒令意大利面味道偏麻,食得好爽。追加了蜜糖芥末炸鸡粒原以为追加小食,份量会只有2,3件,估唔到比我想像多。鸡粒炸得干身唔油腻,加埋芥末酱,相当唔错。黑松露薯条粗身薯条,香脆可口,唔惊热气嘅话真系可以再点多一客。Honey yuzu with lemon(hot) & Passion fruit soda从卖相,味道都看得出小店用心制作每道菜式,非常欣赏。

是日餐汤: 南瓜汤

咖啡烧汁烤猪仔髀

见到猪仔髀,第一句心谂:点解烧㶶哂㗎!

蒜油蚬肉花椒意大利面

摆碟非常用心,好似花朵盛放嘅样子

追加了蜜糖芥末炸鸡

黑松露薯条
粗身薯条,香脆可口,唔惊热气嘅话真系可以再点多一客。

从卖相,味道都看得出小店用心制作每道菜式,非常欣赏。