欣赏完日落后, 来位于观塘海滨长廊的 La Pizza Express 食个简单舒服 early dinner.最安全的露天茶座, 天桥底下唔使担心食食下嘢有人掉嘢落嚟, 今日清风送爽, 坐喺度食嘢好舒服La Pizza是外卖店, 所有食品以外卖盒pack 好, 店外放有数张台及椅子供客人享受户外用餐风味。店内有汽水, 冷窄果汁及手工啤供应, 食物主要系三文治, 饼卷, 沙律, pizza及小食类, 最吸引我嘅当然系味道几特别嘅大围手工啤, 竟然有洋甘菊味嘅手工啤, 够特别.Order 左一个pizza及一个水牛车鸡槌, 各自叫饮品, 便是我们今晚的简单晚餐.我order 咗热情果茉莉手工啤大围热情果茉莉手工啤 ($48)以新鲜热情果酿造的手工啤, 微微嘅果酸, 热情果味唔算特出, 一贯手工啤嘅特质......就系麦味比较重.素牛肉芝士pizza ($68)La pizza 主打pizza, 必食啦, 最正系店舖除左有多款特定pizza供应外, 还提供pizza自选材料, 四款材料只需$48, 加$20可加配三文鱼、大虾、素牛肉等, 全部即叫即焗, 所以食pizza的话, 要预留番少小

我order 咗热情果茉莉手工啤

大围热情果茉莉手工啤 ($48)

素牛肉芝士pizza ($68)
La pizza 主打pizza, 必食啦, 最正系店舖除左有多款特定pizza供应外, 还提供pizza自选材料, 四款材料只需$48, 加$20可加配三文鱼、大虾、素牛肉等, 全部即叫即焗, 所以食pizza的话, 要预留番少小时间等职员制作。

Pizza 梗系即埸热食先好食啦

热辣辣的pizza, 浓浓的芝士咸香, 仲放左有好多素牛肉, 食落啲素牛肉炒得香香的, 同真牛肉口感及食味冇咩分别, 感觉就健康啲.

好足料

好大手笔的芝士, 令脆口的薄批皮咸香好食

水牛城炸鸡槌 ($58)
好抵食, 一盒五只鸡槌配清新沙律菜。

每一只炸鸡槌都沾满水牛城辣汁, 入口非常香辣惹味, 鸡槌唔太大只, 炸完啲肉都好嫩滑, 香香辣辣, 食到唔停得口, 再order 左一盒先够皮.

食完可以沿海滨长廊散下步先散水
  • PIZZA