事件发生在中午午餐时段,有几名长者等咗一个钟就去问女支客仲要等几耐,该女支客个态度就好唔耐烦好恶劣,佢同𠮶位长者讲都话叫你要耐心等候,于是长者们就同佢啲朋友话唔等转去其他地方吃午饭,当时该女支客完全漠视该长者回应继续揿飞,喺呢个时候啲飞突然间跳到得好快过了该长者的飞,于是他们又问女支客点解唔见咗佢张飞,女支客回应他们你张飞我已经帮你们取消了,你去隔离富临酒家饮茶啦,呢度冇位俾你哋,但该长者话我哋等咗咁耐依家有位都唔俾我哋,女支客回应你哋五个人唔可以俾你哋入坐,佢话依家系叫六人位先可以入去,几位长者仍然喺度同女支客对质,但女支客仍然不瞅不睬她们,态度凶恶叫佢哋去富临,女支客继续揿飞叫其他号码,于是呢班长者好冇耐地就走啦话以后都唔会嚟呢度.其实该女支客理应要比枱给他们,因为这班老人家当时等候超过45分钟,既然有枱为何唔可以比张枱佢哋用膳呢?又用啲咁恶劣嘅态度回应人客,呢啲算是什么服务呢?龙宝作为一个大饮食集团竟然培训了一位咁劣质服务嘅前枱同事,应该好好检视一下,现在饮食业处于一个水深火热嘅冰河时期,该职员竟然可以公开地叫人客去其他酒楼饮茶,唔好嚟呢度,请问呢啲系咩标准🤔