2020-06-18 276 浏览
朋友好钟意食鱼生,所以同佢食亲饭都大多数系放题,佢今日约左我去荃湾海之恋商场内食放题,坐低后,店员教我地以二维码落单叫食物,这任务当然交比熟悉的朋友啦,我见到餐厅有一角系自助Bar,比人任拎饮品、小食、沙律及甜品,我一于出去拣下饮品、小食先。估唔到见到有清酒同梅酒,于是拎左一瓶同朋友对饮下,返到去见到满枱都系食物,忍唔住即刻起动,鱼生片切得好厚身,块块都好肥美,加上哩度款式都算好齐好丰富,我最钟意食既北寄贝爽口弹牙,哩度仲有埋象拔蚌、荣螺同马刀贝刺身,都系出面比较少食到的,全部都好新鲜同爽口,令到我同朋友食唔停口,要不停Encore再Encore,至于小食方面,泰式凤爪腌得非常入味,而泰式生虾都好鲜甜弹牙,哩度仲有烧比目鱼,相比之下哩度海鲜款式选择较多元化,种类多,至于甜品方面选择虽然唔算多,胜在有Haagen dazn雪糕食,价钱方面,依家有9折优惠,计起同出面食开既价钱都系差唔多,有机会会再同其它朋友黎捧场。
2020-05-21