2016-01-25 2402 浏览
是日放假日^.^约左一齐OFF既AMY一齐去食放题~我地2个路痴少过海,揾左好耐先揾到铜锣湾广场系边XD我地晏昼就特登唔食LUNCH唔食TEA,睇完STAR WAR就冲去开餐啦我地BOOK左5点半至7点半,一去到无乜人,WAITER安排左我地坐4人枱^^舒舒服服~我见呢度刺身﹑寿司﹑烧物﹑熟食都有好多款,我地唔敢贪心,所以一开始每样嗌少少,等食期间我就出左去睇下自助区有咩食~我都不禁「哗」左一声,我都未食过放题已经比你任嗌,自助区大到咁=.=饮品柜足足有2大个,非常充足,令我最欣赏就系罐装野饮佢竟然安排左一堆唔冻既!够贴心呀!有雪糕都唔出奇,仲要有埋雪条!!!!乳酪﹑豆腐花﹑面豉汤﹑葡挞…如果放题既野食唔够喉,自助区都大把食物比你任君选择!呢个要赞!我太开心啦,AMY打比我话野食到啦XD,一黎就上刺身,我最爱既三文鱼同珍宝赤虾~三文鱼厚切,非常新鲜! 三文鱼既色泽新鲜又光亮,肉质肥美,咬入口好爽滑,而且带D甜甜地,非常开胃~中间一条一条既筋都十分清晰,证明好新鲜。厨房好叻,KEEP得住个温度,上枱时唔觉得系放左室温好耐,又唔系岩岩雪柜拎出黎,实在考功夫! 我食珍宝赤虾之前都中意同虾仔做

我地BOOK左5点半至7点半,一去到无乜人,WAITER安排左我地坐4人枱^^舒舒服服~我见呢度刺身寿司﹑烧物﹑熟食都有好多款,我地唔敢贪心,所以一开始每样嗌少少,等食期间我就出左去睇下自助区有咩食~
我太开心啦,AMY打比我话野食到啦XD,一黎就上刺身,我最爱既三文鱼同珍宝赤虾~三文鱼厚切,非常新鲜! 三文鱼既色泽新鲜又光亮,肉质肥美,咬入口好爽滑,而且带D甜甜地,非常开胃~中间一条一条既筋都十分清晰,证明好新鲜。厨房好叻,KEEP得住个温度,上枱时唔觉得系放左室温好耐,又唔系岩岩雪柜拎出黎,实在考功夫! 我食珍宝赤虾之前都中意同虾仔做个体操先XD 一食就觉得好鲜甜,口感好好,虾肉好有弹性,隐隐地有一阵海水味,新鲜!呢个虾我建议可以尝试唔使点WASABI同豉油,尝试完汁完味咁享受佢既鲜味,你会FEEL到佢相当新鲜清甜,食一打都唔觉腻。(最后我都ENCORE到独享差唔多一打XD)
多款新鲜刺身
转攻熟食,我第一件食既就系「香草烧羊架」,一黎到已经有阵阵香草味,望落羊架啖啖肉,见唔到肥膏,相当肥美。食落的确肉既比例好多,脂肪相对比较少(因为真系唔见有肥膏),如果想享受啖啖羊肉既,呢个羊架不得不点!另外提一伟,羊架有少少膻,如果唔中意膻既真系一﹑两件好啦~(我都留返个肚继续食)
香草烧羊架
牛油炒粟米: 虽然用牛酒炒,但唔好以为会好肥,相反我一D都唔觉得油,但系十分甜,每粒粟米都充满牛油香,炒得好可口!除左牛油香,点少得仲有天然既粟米清香同香甜呢?食得多肉,仲可以食返个粟米中和TIM!
牛油炒粟米
盐烧鲭花鱼
海胆手卷
题外话/补充资料: 侍应好NICE,临埋单都过黎问我地有无漏单,仲即刻嗌MIC帮我地追单
2016-01-15
多款新鲜刺身