2021-07-31
见网上介绍特意黎试下,餐牌、食物款式同谭仔真系好似,唯独系d汤底同小食名有d唔同,𩠌既款式略多少少,而且呢到有得简要薯粉。职员话湖南酸辣,无云南酸辣咁辣,岩我呢d唔太食得辣既人,所以叫左一碗湖南酸辣汤底既腩肉墨鱼头薯粉。呢到既腩肉好靓,有肥肉,肥瘦分明,而且都算大旧同多,但唔知点解食落无乜味咁?墨鱼头略嫌有d少,都系无乜味道咁。汤底就无乜酸味,薯粉系滑身,无纹理个款。仲有一碗最小辣既四川麻辣汤底过桥米线,食落有麻味,都系同谭仔过桥米线既𩠌差不多,鸡肉感觉唔会好硬,其他𩠌都ok,系炸酱比较稀身。另外叫左个霸王鸡翼,姐系谭仔既土匪鸡翼,黑芝麻多过谭仔,都大只既,不过唔够入味。服务都正正常常咁,无乜谭仔呀姐既口音,哈哈!见openrice写收8:30咁早,就打去问下,职员话系收9:00,8:40分last order ,不过食肆既话,呢个时间都算比较早啦。总括黎讲,味道无乜惊喜,同谭仔太似,无乜特色,唔会特意过黎食。
服务都正正常常咁,无乜谭仔呀姐既口音,哈哈!