餐厅: 家傳滬曉
资讯:

2017-09-29 4738 浏览
住左呢头咁耐都未试过呢间家传沪晓, 撞正屋企人生日终于有机会食到, 总括黎讲, 环境几舒服, 员工态度都好好, 令人食得好开心, 而最重要食物味道算几好, 可以再encore!今次一行多人, 试左好多款唔同既野...酸辣汤:抽奖送既, 都几好味, 酸辣适中。酒糟猪手:酒味都算几重, 猪手好入味, 猪皮够爽脆, 而且以小菜头盘黎讲份量都几多。生煎包:我自己就无食, 不过卖相好好, 家人话包底好脆, 入面都好juicy。红酒抄手:辣油唔算多, 都系普通。腌笃鲜:近期认识既上海汤品名作, 汤头非常鲜甜, 一窝都分到10碗左右, 几抵饮, 而且有菜有上肉有百页, 十分高质既汤品飞天通菜:普通, 都几多鲜鱿。黑醋鱼:平时食糖醋鱼就食得多, 今次试下黑醋鱼又估唔到几好食, 首先条鱼炸得香脆, 唔会太硬, 鱼肉又保持软滑,黑醋酸味味, 非常好味!!葱油鸡:呢个普通, 性价比低, 下次唔洗试XD北京填鸭:重头戏北京填鸭, 前后都等左成40分钟先上枱, 只可以逐只叫, 会有2笼白色果D皮, 仲有D青瓜/葱/牛油果丝, 减低油腻感, 不过反而呢个有D失望, 因为鸭肉无乜油份, 食落唔太香, 有D干既感觉。

今次一行多人, 试左好多款唔同既野...
酸辣汤:
抽奖送既, 都几好味, 酸辣适中。
酸辣汤

酒糟猪手:
酒糟猪手

生煎包:
生煎包

红酒抄手:
辣油唔算多, 都系普通。
红酒抄手

腌笃鲜:

腌笃鲜

飞天通菜:
普通, 都几多鲜鱿。
飞天通菜

黑醋鱼:

黑醋鱼

葱油鸡:
呢个普通, 性价比低, 下次唔洗试XD
葱油鸡

北京填鸭:
北京填鸭
北京填鸭

排骨炒面同瑶柱炒饭:
正常水准之作!
排骨炒面
瑶柱炒饭

虽然主打北京填鸭有D失望, 不过其他小菜做得相当不错, 而且值得一赞既系, 员工态度好好, 有求必应, 仲会介绍下有咩特色菜
庆祝纪念
生日