2019-07-29 315 浏览
呢间算系中环区内少数既台式餐厅 被佢吸引系因为见到有芋泥可颂 但可惜得星期六下午先供应🤧不过唔紧要 有好西都照食🙆🏻‍♀️虽则系平日 但由于店内座位唔多 得几张四人台一张长台同bar台 唔少人walk-in都要等位---------------------------鲜蟹肉麻婆豆腐捞面 $138呢样系几出色既fusion菜😼麻婆豆腐其实比较似肉燥豆腐 肉碎多 带微微既辣 蟹肉铺满喺肉碎上面 用黎捞面捞饭都一流 而呢到配既面系扁身 面质好烟韧 亦唔会痴埋一旧 整体几唔错👍🏻.黑松露玉米蛋饼 $68除左黑松露酱特别之外 其实都无乜特别🙈蛋饼唔算好薄且偏干 中间既粟米好易跌出黎 如果可以加肉松喺入面就好噜.奶奶麻糬(花生味)$68呢个麻糬只限晚市 而且系每日限量 好彩食到🤤有花生同黑芝麻味拣 我同朋友一致拣左花生味 麻糬用上木薯粉而唔系糯米粉 会避免左阵糯米味 亦令麻糬更Q弹绵滑 最特别既系食落有少少冰凉 有入口即溶既感觉😍花生粉带有花生粒 所以会食到唔同层次既口感 小编系第一次食呢种麻糬😚.伯爵茶冻QQ芋圆 $65台式甜品点少得芋圆💁🏻‍♀️用料都几丰富 有伯爵茶啫喱、芋圆地瓜圆、珍珠、绿豆同
---------------------------
鲜蟹肉麻婆豆腐捞面 $138
黑松露玉米蛋饼 $68
奶奶麻糬(花生味)$68
伯爵茶冻QQ芋圆 $65
台式甜品点少得芋圆💁🏻‍♀️用料都几丰富 有伯爵茶啫喱、芋圆地瓜圆、珍珠、绿豆同仙草 啫喱偏硬身 伯爵茶味浓而微苦 珍珠同芋圆地瓜圆都好烟韧 明显食到芋头同地瓜既味道 绿豆用糖水煮会较甜 但所有野夹埋一齐食就刚好将个甜度平衡返😛
绿豆沙牛乳 $48
经过搅拌之后既绿豆变成绵密既绿豆沙 加入牛奶令口感顺滑 两者比例平衡得几好 唔会太稀或太结 有台湾既感觉😭
鲜蟹肉麻婆豆腐捞面
黑松露玉米蛋饼
奶奶麻糬(花生味)
伯爵茶冻QQ芋圆
绿豆沙牛乳
鲜蟹肉麻婆豆腐捞面
奶奶麻糬(花生味)
伯爵茶冻QQ芋圆
绿豆沙牛乳