2019-07-12
间唔中我哋一家三口都会出嚟行下,次次都系呢条食街揾食,之前好似唔见有呢间铺,应该新开,咁紧系要试下新嘢啦呢排太热啦,门口比我感觉好舒服,好想即刻冲入去入到去,又好台式feel餐牌小食煎饺子跟餐加$16,其实抵食嘅为起$4只,但好大只好多馅料吉列猪扒汤乌冬我要咗黑松露汤底汤底好杰身,好似捞乌冬咁我反而仲钟意咁,如果稀身啲的话个汤应该冇咁出味我钟意佢杰身好似捞乌冬嘅感觉就系食到每条乌冬都有佢嘅味道,仲有黑松露味好香好香而猪扒份量都算多蜂蜜乌龙茶够润,同解渴蟹籽青瓜沙律炸薯条配明太子蛋黄酱其实个明太子酱系好食嘅,但系我冇用佢嚟点薯条😝用咗我个黑松露汤点嚟食,因为我之前提及到个汤真系好好味又够杰身,所以直情可以当酱点,变咗黑松露薯条,哈哈,不过咁食法系相当饱肚㗎烧咖喱芝士牛肉饭呢个即叫即整,所以要等,但食好嘢又怕咩等丫一上枱已经吸引咗我食紧薯条同乌冬嘅我已经叉咗落去食啦好多芝士,我钟意佢够拉丝咖喱唔算太辣,食唔到辣嘅我都觉得可以接受仲有牛肉份量都算多抹茶奶绿钟意佢呢个杯设计,拔走粒心型盖就饮得,咁样饮法冇饮管下,可以每啖都饮到奶香奶够幼滑,茶亦够香草莓鲜果沙冰呢个真系要推介,真系超香甜草莓味,
呢排太热啦,门口比我感觉好舒服,好想即刻冲入去
入到去,又好台式feel
餐牌
小食
煎饺子
跟餐加$16,其实抵食嘅
为起$4只,但好大只好多馅料
吉列猪扒汤乌冬
我要咗黑松露汤底
汤底好杰身,好似捞乌冬咁
我反而仲钟意咁,如果稀身啲的话个汤应该冇咁出味
而猪扒份量都算多
蜂蜜乌龙茶
够润,同解渴
蟹籽青瓜沙律
炸薯条配明太子蛋黄酱
烧咖喱芝士牛肉饭
呢个即叫即整,所以要等,但食好嘢又怕咩等丫
一上枱已经吸引咗我
食紧薯条同乌冬嘅我已经叉咗落去食啦
好多芝士,我钟意佢够拉丝
咖喱唔算太辣,食唔到辣嘅我都觉得可以接受
仲有牛肉份量都算多
抹茶奶绿
奶够幼滑,茶亦够香
草莓鲜果沙冰
呢个真系要推介,真系超香甜草莓味,唔似加咗糖水,真系用新鲜鲜果打出嚟,同埋部冰机打到啲沙冰好棉好靓
呢条食街,好多店铺我都食过好多次,难得今日食完,呢间亦系我可以再嚟光顾食店之一