2009-10-16
首先要讲就系众所周知我系唔好甜品的, 居然会推介一间甜品屋, 可想而知有几好了...ccccc食完烧肉, 大家既胃部虽然都已经好满足, 但口部却未满足吹水意欲仍然甚高不过烧肉店一阵味, 坐得太耐恐怕自身难保, 再加有个朱古力fans猛话要食甜品, 于是想起刚才见楼上既甜品店睇落好像唔错, 于是一行六人立即动身当时时间都唔早, 好在营业时间到12点, 于是二话不说就坐低了又由于放左, 成店得两台好似包场咁就非常舒适间店既装修真系唔错, 吧位仲有独立电视, 望入去vip房都好靓本人唔好甜再加个肚一早已有价钱, 所以二人share一份就已经好够, 兼要拣一款清淡d的餐牌上既木糠豆腐布甸就岩晒要求另外四人则不约而同地睇中左朱古力流心汤丸+玫瑰汤, 朱古力fans再外加一件朱古力雪糕批, 豆腐fans就再加一个豆腐布甸, 以上就系order了先来既系朱古力雪糕批, 真系成件雪糕, 朱古力味浓, 唔错唔错再来系我同人share既豆腐布甸, 入口就充满左豆香了, 布甸又软又滑, 味道清新唔会太甜呢个甜品真系非常令人感动!! (?)不过呢, 如果可以再多d木糠就好了...cccccccc最后系四份上既
又由于放左, 成店得两台好似包场咁就非常舒适
餐牌上既木糠豆腐布甸就岩晒要求
呢个甜品真系非常令人感动!! (?)
不过呢, 如果可以再多d木糠就好了...cccccccc
最后系四份上既朱古力流心汤丸, 叫足4份就真系不容有失
果然系店铺推介㖞
银色既碗里面有淡茶色既汤, 几片玫瑰花瓣响汤面飘荡著, 五个圆滚滚既汤丸则静静地躺在碗底, 净系卖相到够杀食了
而且上台时传来浓郁既玫瑰香味, 无份食既我都精神为之一震
后来响豆腐fans个边讨来一粒, 烟韧得来却唔烂咬开亦唔痴牙, 完全无平时食汤丸既负面因素..xdddd
咬开内里既既朱古力流入口中, 唔系太甜, 而系好香浓既朱古力味, 难怪朱古力fans死晒了
反而可能汤丸本身味浓就唔系太食到玫瑰花汤既味了
叫三款甜品, 三款都水准以上, 再加价钱一d都唔贵, 的确系一间值得推介既好店