2023-11-24
🍽️ 川之源 📍西环西营盘正街62号地舖-今次又系挑战唔食辣朋友仔嘅底线🥳🥳特登带佢去食川菜🤣🤣🤣睇嚟佢开始接受到食辣啦!💫重庆辣子鸡( $168 )一上枱见到满满嘅辣椒,已经闻到好香🫶🏻🫶🏻辣子鸡好酥脆,鸡肉有少少骨,同时有丰富肉汁,麻麻辣辣好惹味🌶️🌶️而且即叫即做,好好送饭🍚🍚💫家常豆腐( $118 )餐厅好贴心,有一个唔辣嘅Menu比唔同需要嘅人🤣🤣🤣虽然佢唔辣,但系佢好够味,而且豆腐好滑,系一个清淡得来好健康嘅选择😋😋😋💫家乡手工饺子($88 )为左迁就呢个唔食辣嘅朋友,我哋拣咗BB辣,但系佢味道依然好浓郁🤣🤣🤣酸酸辣辣好开胃😍😍😍韭菜猪肉馅料丰富,每一只饺子都好大只饱满🥟🥟💫桂花冰粉原来每一台客人都会送赠桂花冰粉,清爽香甜,桂花味清幽👍🏻👍🏻而且凉浸浸超解辣!-🌟餐厅好近西营盘站,交通都几方便👍🏻👍🏻🌟Menu有好多唔同款式嘅食物,有辣有唔辣之余🌶️🌶️仲有素食选择,啱晒唔同需要嘅人士🫶🏻🫶🏻🫶🏻🌟即使系星期四,餐厅依然爆满👍🏻👍🏻👍🏻但系餐厅唔会因为多客人而增加座位、变得逼夹,反而每一枱都有足够嘅空间,坐得舒服之余仲有位摆袋🥹🥹🙌🏻🙌🏻推荐指数:5/5抵食指数:4/5 #foodl
📍西环西营盘正街62号地舖
💫重庆辣子鸡( $168 )
💫家常豆腐( $118 )
💫家乡手工饺子($88 )
💫桂花冰粉
🌟餐厅好近西营盘站,交通都几方便👍🏻👍🏻
推荐指数:5/5
抵食指数:4/5
#foodloverin852 #852 #foodie #hongkong
#西营盘 #SaiYingPun #西营盘必食 #西营盘好去处 #西营盘美食地图 #川之源