2018-04-22 4066 浏览
兆万中心嘅放题餐厅有好多,呢间之前食过觉得唔错,于是再食多次。我同朋友系喺平日放工时间黎到, 人唔算非常多,啱啱好坐晒成间餐厅,等咗几分钟就可以入座啦。原本有张二人枱安排咗畀我哋,后来隔离位走咗,餐厅好好将张枱都拉埋过嚟我地呢边,可以坐得宽敞一啲。1) 刺身鱼生 (⭐⭐⭐⭐⭐)食放题当然要食刺身鱼生先啦。三文鱼系我嘅至爱,好新鲜,一块块厚切嘅三文鱼食落口感几好。同一碟鱼生中仲包括有甜虾、生虾同埋泰式生虾。超级喜欢泰式生虾,叫咗好多,好好味呀!上面仲有啲泰式酱料,令到味道有层次。2) 特色寿司 (⭐⭐⭐⭐⭐)点左几款特色寿司,有黑松露味道嘅带子同埋三文鱼,另外有芝士甜虾。而且,唔少得经典寿司,例如炸虾卷,而花之恋就系我嘅最爱。寿司水准唔错,啲饭同刺身唔会太容易散。3) 熟虾 (⭐⭐⭐⭐💢)仲有超大只嘅熟虾,用烧嘅形式煮食。唔想食太多生冷嘢嘅朋友,不妨考虑点下。4) 炸虾天妇罗 (⭐⭐⭐⭐⭐)推介炸虾天妇罗,钟意食虾嘅人唔可以错过!炸虾天妇罗冇好大阵炸粉嘅味道,热辣辣。不过始终都系热气嘢,注重健康嘅就最好就住黎点啦。5) 芝士焗蚝 (⭐⭐⭐⭐💢)芝士焗蚝有好浓厚嘅芝士味,有啲邪恶,不过真系

1) 刺身鱼生 (⭐⭐⭐⭐⭐)
鱼生刺身

2) 特色寿司 (⭐⭐⭐⭐⭐)
特色寿司

3) 熟虾 (⭐⭐⭐⭐💢)
熟虾

4) 炸虾天妇罗 (⭐⭐⭐⭐⭐)
炸虾天妇罗

5) 芝士焗蚝 (⭐⭐⭐⭐💢)
芝士焗蚝有好浓厚嘅芝士味,有啲邪恶,不过真系超正,一定要试!卖相都几吸引,细细件唔会令人好饱肚。
芝士焗蚝

呢间放题嘅饮品款式都几多,其中罐装饮品占大多数。甜品方面,有雀巢嘅雪糕,分别系朱古力、士多啤梨、云呢拿、芒果同埋黑芝麻味,另外仲有糯米糍添。
甜品

最后埋单一个人250蚊,正常嘅放题价钱,但系餐厅质素味道唔错,款式都多,所以整体嚟讲都满意。
2018-04-17
熟虾