2019-07-01 183 浏览
环境时尚,又有大玻璃渗透柔和既阳光,好舒服💕夜晚餐厅会安排唔同既live band🎤可以边食边听,谂起都觉得系一大享受😍餐厅出左个Afternoon Tea Set好靓,系个2人menu黎👭有6款小食同2种芝士🧀可惜佢一点先提供,绵羊去到既时候未够钟,所以就嗌左lunch set🙂----------Lunch set包汤、主菜同饮品65度温泉蛋牛油果罗文菜沙律 $9865度温泉蛋超级治愈,摇极只碟佢都唔会爆,会跟住左右摇动😍蛋黄唔系流心,系软心,入口带有轻微张力,蛋黄香更能够系口中徘徊得耐啲😚牛油果熟成度岩岩好,切得又够厚🤓罗文菜用左豆乳酱,佢比一般沙律酱低脂低卡,食落唔大分别,但系就健康好多😌最钟意系面层用左熟成蛋黄碎,大大提升左沙律既咸香味😙(熟成蛋黄姐系好似大澳咸蛋黄咁,用盐堆住只蛋黄2个钟之后,生晒或者风干❗)厚切鸡扒时萝青瓜蛋黄酱三文治 $128三文治烘得好脆,放耐左仲系禁脆,劲香牛油同蛋黄酱味😆鸡扒厚得黎唔鞋,又够大块🤗三文治中间夹左酸青瓜,食落就唔会得咸味禁单调👍旁边放既系岩盐蒜蓉薯条,咸香味十足,中间会有堆蒜蓉,比较辣,接受唔到既朋友要小心😨 加拿大保湿嫩猪鞍 $14
----------
Lunch set包汤、主菜同饮品
65度温泉蛋牛油果罗文菜沙律 $98

厚切鸡扒时萝青瓜蛋黄酱三文治 $128

加拿大保湿嫩猪鞍 $148
猪鞍有差唔多成只手咁大✋,仲要成吋厚😋虽然好厚,但系都好淋,又有水份,果然"保湿"😃 苹果干葱甜辣酱味道好似淡啲既姜醋😂薯蓉同薯仔皮捞埋一齐,食落有口感之余,望落又靓啲😁

蕃茄薯仔汤
呢个同我地平时饮既中式蕃茄薯仔汤唔一样,呢度系薯仔为主,将薯仔煮烂到好似puree咁,蕃茄系用作提升鲜甜味🍅

焦糖朱古力慕丝 lunch set+$30
分左3层layer,底层系松脆既朱古力味饼底🍪中间系朱古力慕丝,味道好浓郁而且带微苦,应该系用左黑朱古力🍫面头系焦糖,味道似拖肥,甜甜地冇乜苦味,质感似慕丝。所以3层一齐食就好夹,朱古力苦味比焦糖盖过左,饼底又可以令慕丝增加少少囗感😀旁边既焦糖脆脆,整得好松脆,唔痴牙👍

StrawberryYogurt
味道似士多啤梨奶昔🍓不过少左奶味,乳酪味就突出左😜
----------
*设加一服务费