2023-10-31 172 浏览
假日留港消费,今次嚟到上环区一间几隐世嘅打卡cafe,门口劲有欧洲风格,有点希腊+法国mix🥰 入到去重正,楼底高,有两层,家私都好复古,重有部古董琴系度,坐系窗边有好大块玻璃睇到出面,呢度旺中带静,见到好多街坊带狗狗散步,非常chill🤩✅餐汤和沙律是日餐汤系薯仔洋葱汤,薯仔同洋葱切到细细粒容易进食,都几香。沙律有南瓜,feta cheese, 牛油果同埋生菜。酱汁系甜醋,酸酸甜甜几开胃😋✅慢煮鸡胸($268)鸡胸喺用慢煮嘅方法,肉质鲜嫩,会有点半生熟,好少食到呢个texture, 唔会好干身,配以寿喜烧酱汁甜甜地好食🤩配菜有烤薯仔同烤蕃茄,我觉得烤蕃茄好甜好好食✅香煎三文鱼($288)店员话系用挪威三文鱼,比较肥美,食落去有好香嘅鱼油味,会停留口入边慢慢挥发🤩配菜系薯蓉同法边豆,薯蓉有好香嘅牛油味,而且好绵唔会食到有一粒粒薯仔,系我钟意嘅质地喔~✅绿茶蛋卷(+$48)有好香嘅绿茶味,而且有好足够嘅cream, 呢个好食喔!✅️茉莉蛋卷(+$48)食到有淡淡嘅茉莉味道,两件蛋糕嘅cream都好足够,配咖啡一流🫶🏻✅Cappuccino 有好靓嘅拉花喔~Cappuccino 有好浓嘅奶泡

✅餐汤和沙律

✅慢煮鸡胸($268)

✅香煎三文鱼($288)

✅绿茶蛋卷(+$48)
有好香嘅绿茶味,而且有好足够嘅cream, 呢个好食喔!

✅️茉莉蛋卷(+$48)

✅Cappuccino
有好靓嘅拉花喔~Cappuccino 有好浓嘅奶泡,饮到咖啡味,好饮💯

✅Iced Mocca
朋友叫左冻饮,朱古力味几重架,又甜甜地好解喝👍🏻