2023-04-07
假期来到赤柱,要揾个地方食午餐最怕人多地方,所以避开赤柱大街,去旁边小巷觅食最终拣左Mamie Yvonne, 客人不多,仲可以拣露天位置,啱晒天气仲凉凉地,好有坐欧洲街头feel今次4个人去,叫左Hawaiian pizza、Complet crepizz、La Spanish crepizz and Apple crepea每碟来到都好大份,份量十足,味道出色,特别系La Tatin crepea烟靭饼皮配上大大旧云呢拿雪糕+ cream,苹果煮得暖笠笠甜度适中,好夹,好好味,食完想再食🤣所有食物都好好味,唯独美足不足系两杯ice latte唔好饮,似就咁水沟少少咖啡粉咁,下次来都系饮酒好D店员会主动介绍&问下我地意见,倾下计(可能当刻冇咩客好得闲),都好 friendly。
最怕人多地方,所以避开赤柱大街,去旁边小巷觅食
题外话/补充资料:
meun全英文字一幅图都冇,就算英文叻都都未必知道真实食物系D咩
好彩同行朋友食过呢间先识叫
建议有意来嘅可以做下research先