2024-07-08 30 浏览
今日揸车兜去太子,去左呢间朋友推介嘅cafe食饭。Tapas叫左个西班牙菜蒜片榄油大虾,配有麦香口感烟韧嘅酸种面包,榄油有蒜香辣香,虾好爽脆,好味~主菜就要左一个乌冬同一个饭,煮法系好特别嘅配搭;牛肉寿喜烧炒乌冬,牛肉充满寿喜烧嘅香甜,配湿炒都唔错;最赞系油封鸭腿配西班牙焗饭,法国菜撞上西班牙文菜配搭,原来极衬,鸭腿味道好浓郁,饭粒扎实弹牙有饭焦,食落有油封鸭味道。西班牙油炸鬼系即整甜品,卖相味道好正宗,香脆的Churros配朱古力同呍呢拿雪糕,两三个人share食fit哂。茘枝乌龙茶系一壶上,好香亦好保温,冲左几杯都仲够热。感觉上呢间小店嘅装修店面、食物卖相、味道都好用心,有水准小店少,用心经营更唔易,值得再帮衬~
西班牙菜蒜片榄油大虾

油封鸭腿配西班牙焗饭