2023-11-16
今日同事请饮starbucks,所以好唔客气咁叫咗杯期间限定啲大size野饮。上网见到话南瓜批口味好好饮,仲有啲人话系最受欢迎嘅季节性饮品。饮品有两款,一款系鲜奶咖啡,一款冷萃咖啡。本来想试冷萃咖啡,不过个日咁啱卖晒------------- ⇣ 食后感想 ⇣ -------------🥧 南瓜批鲜奶咖啡(Venti)|$唔知道好老实咁讲系几失望,完全冇南瓜味。个味道上有啲似饮紧chai tea,不过就淡味版嘅version,系会饮到少少肉桂、肉豆蔻个啲香料味,所以饮嘅第一刻谂紧系咪拎错咗人地个杯。上网见人介绍话口感绵密,自己就唔太觉啦,不过的确系比平时其他地方买嘅咖啡滑一啲。------------------------------/大家钟意见嘅话请follow、like & comment,你地嘅支持系我更大嘅动力!/📍 星巴克咖啡 (马鞍山)马鞍山乌溪沙路8号迎海荟2楼1号舖食评只反映餐厅当日及该分店情况!📸 打卡值 ▪ 💛💛🖤🖤🖤😋 好味值 ▪ 💛💛🖤🖤🖤💸 抵食值 ▪ 💛🖤🖤🖤🖤 🤝 回头值 ▪ 💛💛🖤🖤🖤
🥧 南瓜批鲜奶咖啡(Venti)|$唔知道
南瓜批鲜奶咖啡
📍 星巴克咖啡 (马鞍山)
马鞍山乌溪沙路8号迎海荟2楼1号舖
食评只反映餐厅当日及该分店情况!
📸 打卡值 ▪ 💛💛🖤🖤🖤
😋 好味值 ▪ 💛💛🖤🖤🖤