2018-09-23
元朗实在太多好野食!离又新街再行远多少少,黎到近凤攸南街尾,一样有间高质Cafe!之前食过lunch set都唔差,今次试dinner。欧美ins风,坐得舒服,另设少量户外座。店员服待周到,非常有礼貌。👍🏻经过一日繁忙既工作,连食都唔想谂食咩,就拣个二人餐试下!🔸Dinner Set for Two $388 for 2 (原价$458)🔹南瓜忌廉汤南瓜打得好滑无渣,仲跟左两片薄包配橄榄油加黑醋。黑醋中加少少糖,带点甜。正正同黑酸有contrast,几特别。🔹罗勒白酒忌廉煮蓝青口白酒忌廉汁煮得好creamy,但恰到好处唔会腻,就咁饮个汁都一啖接一国停唔到。加左少少罗勒搭配,就算唔多钟意食香草都接受到,几香。青口size正常,胜在都几多只。🔹蟹肉冬荫功意大利饭普遍餐厅意大利饭都系黎黎去去几款,但真系好少见到有冬荫公味既配搭!有几多蟹肉蟹籽,配冬荫公味既饭有种多国fusion既感觉,几特别,值得一试。🔹蜜糖焗德国猪手 配 烧鲜菠萝片猪手Size超巨型,应该有两个拳头咁大!猪皮上有涂上蜜糖,唔怕肥既话可以食少少,好「Q弹」!猪手肉唔算超级淋,但我反而钟意佢炆到刚好有啲着嚼劲,沾啲芥末酱好好食
经过一日繁忙既工作,连食都唔想谂食咩,就拣个二人餐试下!
🔹南瓜忌廉汤
🔹罗勒白酒忌廉煮蓝青口
🔹蟹肉冬荫功意大利饭
🔹蜜糖焗德国猪手 配 烧鲜菠萝片
猪手Size超巨型,应该有两个拳头咁大!猪皮上有涂上蜜糖,唔怕肥既话可以食少少,好「Q弹」!猪手肉唔算超级淋,但我反而钟意佢炆到刚好有啲着嚼劲,沾啲芥末酱好好食。伴碟有啲蜜糖芥末味既薯仔粒,同四大片烧鲜菠萝片。菠萝片微微烧过,唔会太干。
🔹玫瑰黄金桂
茶包热茶,玫瑰味好香,口味较淡身。
🔹冻泰式奶茶 (特饭 +$8)
卖相唔差,有cream同少少紫色粉末系面个deco。
口味正常,唔会好甜。
by VIN
环境分数: 8/10