2024-02-26 65 浏览
观塘工厂大厦有好多餐厅,其中有间外墙蓝色,落地大玻璃透光感高既Cafe引起我注意,呢间餐厅之前我系观塘返工时已经想试,但一直未有机会,今日刚好有机会试.Sweet Potato Fries $68蕃薯条新鲜炸起热辣辣,唔会好油,边食边倾计就岩唒(´▽`).Grilled sea bass $178鲈鱼皮煎得好香脆,鱼肉好嫩滑,保留到鱼既鲜味,只有简单调味就已经好食。面头放上三文鱼子提鲜同增加口感,南瓜蓉好鲜甜好出色!紫薯软糯绵密,呢个有惊喜.Angus Sirloin $198安格斯西冷扒煎得略带焦香,我地叫左七成熟,切开就见到粉嫩的横切面,真系七成无overcook!!!牛味好浓郁,仲有原个焗蒜配埋牛扒一齐食,正🤤薯条香脆唔会油.Cream Brulee $58焦糖炖蛋嘅蛋味浓郁,唔会太甜岩唒我!加埋杏仁片增加口感,好食.Ready Steady Mango $68外层系芒果慕丝,入面系芒果同柚子肉,酸酸地好清新,伴碟有芒果雪葩同椰子cream,配埋一齐食几夹.

Sweet Potato Fries $68
蕃薯条新鲜炸起热辣辣,唔会好油,边食边倾计就岩唒(´▽`)

Grilled sea bass $178

Angus Sirloin $198

Cream Brulee $58
焦糖炖蛋嘅蛋味浓郁,唔会太甜岩唒我!加埋
杏仁片增加口感,好食

Ready Steady Mango $68

• Grilled Sea Bass