2023-06-14
今年食左好多餐生日饭🎂其中一个好朋友知我钟意环境有格调啲🥰带左我去东涌呢间Sheraton 旁边靓景西餐厅庆祝🥳餐厅装潢几靓座位宽敞舒适,好似去左欧洲咁😆 我地order lunch set 有4 course 性价比唔错😉 有沙律/餐汤、main course 同甜品😆 餐汤卖相吸引系南瓜汤几creamy🍲 沙律系粟米芝士羽衣甘蓝🥬 starter 都有4个选择💕 试左鱿鱼,炸得几香脆,最正系配tarter sauce 😛 仲有炒蘑菇几好食蒜味好香浓☺️Linguine $158主食我地叫左墨汁 Linguine 🍝佢哋嘅linguine 口感几弹牙👍🏻面头有蟹肉、蕃茄同辣椒好惹味🥹 呢个配搭几惊喜,唔会每啖都好腻😝 配合埋新鲜香草同橄榄油调味,食落系鲜味突出😍 US Prime Steak Tagliata $298另外order左美国牛扒Tagliata卖相都几吸睛🥩牛扒肉质粉嫩,有口感唔会太韧,肉味几突出😆仲配上杂菜沙律,非常解腻☺️食埋甜品好满足😳有tiramisu同Apple crumble cake🫶🏻 tiramisu 劲大件🤣个cream好细滑👍🏻而Apple crumb
Linguine $158
US Prime Steak Tagliata $298
Asian Punch + $30 | Exotic Breeze + $30
跟餐加钱可以试埋佢哋嘅mocktails 🍹 Asian Punch系薄荷荔枝梳打,清爽唔甜好解渴👍🏻 另外更推荐Exotic Breeze💛 系菠萝、热情果、芒果等等嘅lemonade 🥭酸酸甜甜开胃之选😝