2017-08-26 77 浏览
今天天气很好,就同朋友一齐去食个欧陆风情嘅意大利式餐厅。这间餐厅很有情调,看似是高级嘅餐厅,店舖内的装修有欧陆风味,亦播着不同的流行歌曲,觉得很轻松自在。首先我们点了一客西班牙烧乳猪,猪皮很薄很松脆,与一般中式乳猪带著厚猪皮很不同。西班牙烧乳猪嘅肉很松软,唔会觉得肥,食落会觉得很健康。So yummy 😋 意大利肠肉野菌意粉:这个意粉连埋酱汁一起食十分滋味,酱汁唔会太湿又唔会太干,啱啱好!香草大虾薄饼:我最喜爱这个Pizza嘅部份就是个皮很薄很脆,我以前未试过食咁松脆嘅Pizza,下次会再食!👍👍小食拼盘(鸡翼、炸虾、沙律、薯角):这个小食拼盘我最喜爱就是炸虾。薯角嘅皮亦炸得很薄很松脆👍我饮了一杯冰冻嘅Shirley Temple,十分清凉好味餐牌也有各式各样嘅Pizza选择,听waiter 㗕是最近刚刚新出嘅Menu:

我饮了一杯冰冻嘅Shirley Temple,十分清凉好味

• 西班牙烧乳猪