2021-07-28
尼间西餐厅几出名一直都想试,短时间系几区开左唔同分店,咁劲紧系要黎试下,元朗本身都多西餐厅,而餐厅风格系偏向欧陆风,比起区内西餐,环境的确吸引😎食物方面,唔好睇少咁细既铺头,食物选择都几多有齐意大利饭、意粉、扒类和小食(生蚝、薯条、沙律)等✨香煎牛油波士顿龙虾牛肝菌意大利饭系有惊喜既意大利饭🤩👍🏻牛肝菌啖啖菌香,味道醇厚,食完一啖已经好食想食第二啖😋,虽然龙虾唔算好大只但肉质弹牙爽口都不错而且啖啖肉🤣✨奶油大虾嫩菠菜烟肉忌廉意粉🍝奶油大虾已经剥左壳,值得加分!意粉软硬适中而且非常挂汁,因为忌廉酱汁赢在够多👍🏻加埋菠菜烟肉等配料,成个意粉非常足料✨法式班戟班戟有4款口味可以选择,我地拣左最常见既榛子朱古力、香蕉、棉花糖同忌廉口味,班戟煎得非常软薄👍🏻,朱古力加香蕉尼个组合一定唔伏,因为去过泰国既人应该都系过🤣我个人系钟意泰国𠮶款多D✨士多啤梨蓝莓奶昔健康低卡饮品之选👍🏻士多啤梨+蓝莓搅拌而成,饮落香滑口感而且唔酸,系夏天饮非常适合。
✨香煎牛油波士顿龙虾牛肝菌意大利饭
✨奶油大虾嫩菠菜烟肉忌廉意粉🍝