2023-07-17
位于铜锣湾嘅The Vibe Room因其典雅别致嘅欧陆式装修,刚开业已经人气满满💫 花纹瓷砖地板、黑边藤椅、包厢圆拱门设计,真系好elegant好岩嚟庆祝啊🍾️🍴Tasting Menu $368..Daily Soup餐汤系瑶柱蚬肉忌廉汤,汤入面有满满嘅瑶柱丝同蚬肉,鲜甜creamy,亦配有酸种面包可以沾汤食🥖.法国蓝蟹肉沙律 | 北海道黑蟹子呢个前菜真系满满诚意😳 佢哋将食物放入一个黑色波波,摆放喺一个好似雀巢嘅盘仔度,神秘感十足🪹 一打开,我想讲蟹肉同黑蟹子嘅份量真系好好好好佛心啊!将佢哋放喺多士上食,味道咸鲜带微爽脆嘅口感,大推介👍🏻.炭烧美国谷饲顶级牛肉眼扒 +$68餐厅将牛扒放喺威士忌木桶入面用炭烟熏,然后喺客人面前打开木箱端上牛扒🥃 一开箱威士忌木香扑鼻,五成熟嘅肉眼扒肉质软腍,每啖都有浓浓smokey香味,客人亦可以点附上嘅蒜香蜜糖豉油添🍯.Daily Dessert是日甜品系柠檬味madeleine配雪糕,松软清新🍋 .虫草花野菌意大利饭 $188.柚子抹茶梳打 $58我哋再散嗌咗个main同饮品!呢个risotto嘅酱汁系用牛油忌廉同虫草花菇煮成,creamy美味,
🍴Tasting Menu $368
.Daily Soup
.法国蓝蟹肉沙律 | 北海道黑蟹子
.炭烧美国谷饲顶级牛肉眼扒 +$68
.Daily Dessert
是日甜品系柠檬味madeleine配雪糕,松软清新🍋
.虫草花野菌意大利饭 $188
.柚子抹茶梳打 $58
我哋再散嗌咗个main同饮品!呢个risotto嘅酱汁系用牛油忌廉同虫草花菇煮成,creamy美味,配埋清爽梳打就岩晒喇🍹