2022-05-29 17 浏览
东大街除咗有安利牛腩, 猪扒米线出名外, 而家多咗一间打卡一流的欧陆文青cafe餐厅每一角落都可以系打卡点未嚟之前简单做咗research知道份量比较少于是我点了羊鞍架配饭(后来我错了分量比我想像多)值得一提餐厅用QR code点餐, 比较喜欢用这个方式去order, 尤其是在繁忙时间, 这样可避免有出错单嘅问题每道摆盘都好靓, 有高级酒店卖相, 相机食先是必然。羊架比我想像中大件, 冇谂过外层加上芝士烤焗,虽然个人喜欢单纯煎羊架𠮶种外脆内软的羊肉骚味, 但系配以芝士咸咸地又几特别唔需要再点其他芥酱或者薄荷酱已经提升到个味道。略嫌侧边黄色酱汁多了, 可以当系一个点缀。朋友点了健康自选蔬菜饭, 因为朋友食唔到太生嘅温泉蛋, 负责人建议转做流心蛋, 可惜因为挂住食冇影到相, 七彩缤纷, 未食都畀颜色吸引住!题外话, 午饭时间一个小插曲, 隔离食客因为唔满意侍应要求转枱, 可能因为当日又落住雨比较麻烦, 再加上餐厅仍在试业中, 好多突发事情唔能够应变得顺畅, 最终点了餐都拂袖离开, 其实繁忙时间大家互相体谅, 食饭都会开心啲

餐厅每一角落都可以系打卡点

, 七彩缤纷, 未食都畀颜色吸引住!