2023-01-08
🔹️Couple's Kitchen🔹️整个店面都系吸睛既墨绿色欧陆风设计,行古典优雅既风格,岩晒喜欢打卡既我🥹 店内唔同位置都有唔同风格既设计,而今日少女心泛滥既我,就当然要同朋友点呢到既Tea Set啦🙌$298/2Person - Bird Cage Tea Set Tea Set分有三层咸甜点都有,摆盘都好精致,系店内每个位置都成了打卡点🍴顶层英式提子松饼松饼微暖,口感好松脆,仲有果酱可以点配🍴中层🍨迷你窝夫饼外层焦脆,淋上士多啤梨酱🍨精选泡芙冰冻既泡芙系忌廉内馅,外层松软🍨法式马卡龙薄酥既外层,内层系浓郁云呢拿及朱古力两款口味🍨日式蜜瓜卷及精选蛋糕蛋糕软绵卖相精致,整体又唔会太甜🍴底层🥢黑松露芝士杂菌焗酥盒及风味挞🥢三文鱼籽蟹肉伴脆饼三文鱼籽可以放系脆饼及酥皮挞内食,咸甜既口感,好特别🥢鹅肝多士配无花果酱鹅肝配带甜酸既无花果酱及薄多士,口感更丰富🥢藜麦沙律五色杯藜麦沙律有蕃茄仔、烟三文鱼、面包粒及沙律酱,食落酸甜有咬口环境舒服,座位宽敞,职员服务都好贴心,会随时为我地 Refill 热茶👍
🍴顶层
英式提子松饼
松饼微暖,口感好松脆,仲有果酱可以点配
🍴中层
🍨迷你窝夫饼
外层焦脆,淋上士多啤梨酱
🍨精选泡芙
冰冻既泡芙系忌廉内馅,外层松软
🍨法式马卡龙
薄酥既外层,内层系浓郁云呢拿及朱古力两款口味
🍨日式蜜瓜卷及精选蛋糕
蛋糕软绵卖相精致,整体又唔会太甜
🍴底层
🥢黑松露芝士杂菌焗酥盒及风味挞
🥢三文鱼籽蟹肉伴脆饼
三文鱼籽可以放系脆饼及酥皮挞内食,咸甜既口感,好特别
🥢鹅肝多士配无花果酱
鹅肝配带甜酸既无花果酱及薄多士,口感更丰富
🥢藜麦沙律五色杯
藜麦沙律有蕃茄仔、烟三文鱼、面包粒及沙律酱,食落酸甜有咬口