2021-03-28 1360 浏览
见有新开小炒菜馆,就约埋朋友一齐去试试~椒盐豆腐细细粒,大大碟用嚟开场岩岩好金沙小排骨,炸到脆脆系必需,但外脆之余内面d肉系有肉汁!正讲到前菜~真的不得不讲那个冰梅车厘茄,酸甜夹得岩岩好,唔会梅味抢走车厘茄嘅新鲜味,车厘茄嘅鲜甜又唔会盖过梅味嘅酸味~一阵风就被我地歼灭😆😆先嚟一个水煮牛,平时出面嘅水煮牛都系普通嘅手切牛肉片,d辣味都会盖过哂d牛味,但呢次真真唔同。。劲牛味有,每块牛肉都带少少筋,好有口感又唔会韧口难咬,睇到牛肉系岩岩熟重带少少粉红☺🤤再嚟每人一只粉丝蒸圣子皇,不单止海鲜新鲜火喉亦拿捏得好准确,圣子爽口清甜豉汁唔系个d死咸味,放系下面垫底嘅粉丝都唔会系油淋淋,拆壳将圣子粉丝豉汁捞埋一齐食真系想encore多只(点知。。已经卖哂😅) 半只炸子鸡,肉嫩皮薄真系有惊喜瑶柱蛋白炒饭,瑶柱丝好似见唔到咁,但一入口个𠮶朕瑶柱味冲哂入嚟,再细睇先知原来佢地d瑶柱丝丝得好幼同埋劲多,唔怪之得个味咁香🤩服务员又好好~好有礼貌,环境唔大但坐得好舒服💖👍🏻饮饱食醉朋友已经相约下次再帮衬!(已经谂好将未试到嘅菜都要试一次)
见有新开小炒菜馆,就约埋朋友一齐去试试~
椒盐豆腐细细粒,大大碟用嚟开场岩岩好
金沙小排骨,炸到脆脆系必需,但外脆之余内面d肉系有肉汁!正
半只炸子鸡,肉嫩皮薄真系有惊喜
服务员又好好~好有礼貌,环境唔大但坐得好舒服💖👍🏻

2021-03-27