2014-12-22
2028 浏览
姆明系我的儿时回忆,和朋友一知道姆明响香港开cafe,就相约好一定要来朝圣。我地两个人,好准时十一点到,但已经好多人排队拎飞,我地拎到50号飞。行左精品店购物后,仲有大把时间,好彩门外有三只船仔可以坐住等。等左两个几钟,系有史以来等得最耐的一次,等得到入得去,开始明白点解出面要等咁耐。因为入到去会很忙,忙著用餐拍照。对住无敌大海景的姆明谷实在太正。而且入左餐厅内,大人细路都唔记得自己几多岁。如果有需要,可以跟店员帮忙,找公仔影相,店员也主动帮我地影相,每次影相都会叫moooooo~min.用餐时间系90分钟,下午3点前都仲系午餐时间,我和朋友分别叫了树精套餐(茄汁鸡肉饭,有忌廉汤,沙律,同饮品一杯),套餐的饮品系唔可以叫牛奶咖啡,牛奶咖啡可以指定四款姆明角式的图案,我和朋友又各自叫了一杯,然后再叫了个姆明pancake share。估唔到呢度唔系得个样,d野食都几好味,意料之外,特别系pancake。初时惊pancake白色果d酱会很漏,但原来唔会,其实白色果d系cream。pancake仲包左芒果布甸,焦糖炖蛋同朱古力慕丝。最好味系焦糖炖蛋。树精套餐的茄汁鸡肉饭,茄汁很开胃。忌廉汤内
而且入左餐厅内,大人细路都唔记得自己几多岁。
树精套餐的茄汁鸡肉饭,茄汁很开胃。忌廉汤内有姆明通粉,连沙律都有阿美胡萝卜剪影,沙律酱汁有三款。
牛奶咖啡味道比较普通。