2024-01-16
同几个旧同事食饭,大家都中意食川菜,有一个同事就提议黎呢度试下,果然有惊喜。🌶️🥔酸辣土豆丝土豆丝非常爽脆,丝丝分明,但又唔会太幼,酸得黎有啲辣,辣得黎又有啲麻,啖啖酸爽开胃,冻冻地咁食,做一个小小头盘就最岩!🧆四川回锅肉回锅肉用既系五花腩,肥美甘香,嫩滑肉质,差啲就入口即化,加上爽脆既青椒红椒葱白,口感又多佐啲层次,酱汁都比较浓,成碟都香辣惹味!🥦🍖花菜炒四川腊肉腊肉煮得好好,唔会太咸,反而有啲甘香,咸香味十足,花菜亦系脆嫩爽口得黎又唔会有草青味,反而有啲清香,好味道!🐟🍲难忘酸菜鱼呢间餐厅嘅酸菜鱼🐟真系好正😋!鱼肉🐟好嫩滑,入口即溶,食落去啲酸菜🥬口感好爽脆,又有啲微辣🌶,啖啖都超开胃。佢哋啲鱼🐟都特别新鲘,冇啲腥味,汤底都好够味,饮落去好满足👍🏻。个汁味道够晒浓郁,仲有少少甜甜地,啲辣椒🌶又唔会太辣,啱晒我呢啲唔食太辣嘅人。每次去食,个服务员👩🏻🍳都好亲切,成日笑住同我哋倾计,仲会介绍啲咩料理方法最好味。真系食得好开心😊。越讲越想快啲再去食返次,当然要叫埋个青瓜🥒凉拌同埋个椒盐豆腐🧀嚟配搭埋,咁先叫做完美嘅一餐🍽。下次有机会一定要再去,梗系带埋啲friend仔一齐享受呢个美食嘅体
土豆丝非常爽脆,丝丝分明,但又唔会太幼,酸得黎有啲辣,辣得黎又有啲麻,啖啖酸爽开胃,冻冻地咁食,做一个小小头盘就最岩! 🧆四川回锅肉
回锅肉用既系五花腩,肥美甘香,嫩滑肉质,差啲就入口即化,加上爽脆既青椒红椒葱白,口感又多佐啲层次,酱汁都比较浓,成碟都香辣惹味! 🥦🍖花菜炒四川腊肉
腊肉煮得好好,唔会太咸,反而有啲甘香,咸香味十足,花菜亦系脆嫩爽口得黎又唔会有草青味,反而有啲清香,好味道! 🐟🍲难忘酸菜鱼
呢间餐厅嘅酸菜鱼🐟真系好正😋!鱼肉🐟好嫩滑,入口即溶,食落去啲酸菜🥬口感好爽脆,又有啲微辣🌶,啖啖都超开胃。佢哋啲鱼🐟都特别新鲘,冇啲腥味,汤底都好够味,饮落去好满足👍🏻。个汁味道够晒浓郁,仲有少少甜甜地,啲辣椒🌶又唔会太辣,啱晒我呢啲唔食太辣嘅人。每次去食,个服务员👩🏻🍳都好亲切,成日笑住同我哋倾计,仲会介绍啲咩料理方法最好味。真系食得好开心😊。越讲越想快啲再去食返次,当然要叫埋个青瓜🥒凉拌同埋个椒盐豆腐🧀嚟配搭埋,咁先叫做完美嘅一餐🍽。下次有机会一定要再去,梗系带埋啲friend仔一齐享受呢个美食嘅体验啦🎉!