2023-05-09
1944 浏览
阿仔🙎♂️阿女🙎♀️都系哈利波特迷,之前一直话想嚟呢间9¾ cafe 打卡,今晚终于得偿所愿😆。餐厅系商业大厦4️⃣楼,一出已经俾右手边9¾ 嘅logo吸引著,拉开口已经见到第一个打卡位📸,就系手推车冲入月台𠮶幕😍。坐低之后,店员🙍🏼♀️问我仔女需要唔要魔杖🪄,正当我怀疑之际,抬头就见到两只催狂魔🌚......其实餐厅仲有好多打卡位,好似分类帽🎩、飞天扫帚🧹等,其实就连水杯🥛都.....都系留返俾大家自己去发掘😂。餐牌📔无论设计还是食物名称,都好配合餐厅主题💞,选择亦算丰富🥰。呼呼、南瓜现 (南瓜汤) $38南瓜🎃味道香浓又够creamy,入口顺滑😋。呼呼、菜菜现 (杂菜汤) $38非常足料,有红萝卜🥕、西芹等。味道甜酸适中🥰。港口匙 (三文鱼带子意大利饭) $118三文鱼🐟和带子质素唔错,酱汁浓稠 ,意大利饭🍛够哂烟靱,口感唔错🥰。瑞埃姆牛堡 (安格斯牛肉汉堡) $148汉堡包🍔面有餐厅logo,面包外脆内软,牛肉🐂够厚够juicy,配料有芝士🧀、蕃茄🍅、生菜🥬和烟肉🥓,口感丰富。跟餐薯角🍟炸得外层松脆内里湿润,非常好食😋。墨汁鱿鱼扁意粉 $108一上枱已经闻到阵阵嘅墨鱼汁味
呼呼、南瓜现 (南瓜汤) $38
南瓜🎃味道香浓又够creamy,入口顺滑😋。
呼呼、菜菜现 (杂菜汤) $38
非常足料,有红萝卜🥕、西芹等。味道甜酸适中🥰。
港口匙 (三文鱼带子意大利饭) $118
瑞埃姆牛堡 (安格斯牛肉汉堡) $148
墨汁鱿鱼扁意粉 $108
一上枱已经闻到阵阵嘅墨鱼汁味☺️,食落发现墨鱼味果然好重,鱿鱼🦑口感Q弹,扁意粉🍝份量唔少,私心如果可以加少少辣🌶就perfect。(听我讲完,阿女就用魔杖🪄指住啲意粉....)
积及包 (蒜蓉法包) $38
蒜蓉包🍞一共有5块,全部烤得香脆内软,有阵阵蒜蓉香味😋。
地奇环 (洋葱圈)
洋葱圈🧅口感香脆,葱香味浓,色泽金黄,外酥内软,非常好味😋。
奶油啤酒 $50
每枱必叫之饮品,打卡一流。虽然叫啤酒🍺,但绝无酒精成份😆,上层系忌廉泡泡,下层饮落似忌廉汽水+沙示,如果可以冻🧊返少少就perfect😂。
高级显影药水 (Oreo 朱古力) $58
朱古力🍫味唔算太浓,甜度适中。
迷惑剂 (芒果梳打) $50
芒果🥭味重,甜度同样适中,十分好饮😋。
朱古力蛋糕 (Free)
只要在FB 或者 IG 上打卡,每台就可以免费附送甜品一客🥰。🍰朱古力味浓,而且香浓幼滑,值得一试。
总括而言,打卡位📸超多,食物质素唔错,哈利迷必去嘅魔法朝圣地😍。