2020-04-29 458 浏览
黎得呢度食就等于跌入淀粉质世界😋😋一星期内分别同朋友光顾左两次,好野要多多分享。(其实只系禁岩两次都三位食饭,呢度好岩多人黎食同share,同坐得好舒服)(同街尾小酒*应该有啲关系,但呢度好坐好多)两餐都食左唔同嘢,都真心推介俾大家第一: 咖哩鸡加烤饼 (本人喜欢玛沙拉鸡, 味道会偏甜少少;想食辣可点普通咖哩鸡),但重点要叫烤饼!! (一碟咖哩可以足够配两份饼食)有一款叫Paratha (大爱😍😍), 有啲似台湾手抓饼,但面粉味好香好重,我钟意嘅原因唔似烤饼 naan禁有面包嘅质感 (最近stay at home 已经成日咬面包;出到黎唔想再食包)。佢有一层会烤得好香脆😋😋白烤饼都推介,朋友喜欢食呢个多啲,因为佢钟意naan 软熟嘅感觉,沾咖哩一流👍👍牛油烤饼都有食,但就比较失色啲。(其实都好食,不过有更好食)🤣🤣其次kebab roll朋友想食素,(扮)健康啲🙈本人认为kebab 要食肉先原汁原味;估唔到蔬菜kebab roll 都好正,chopchop 声证明好多层新鲜菜,再加唔少豆类mix 埋多啲唔同口感;推翻我对素食kebab 嘅负面感。(当然之前食lunch 外卖食过羊keb
黎得呢度食就等于跌入淀粉质世界😋😋

(同街尾小酒*应该有啲关系,但呢度好坐好多)

两餐都食左唔同嘢,都真心推介俾大家

其次kebab roll
朋友想食素,(扮)健康啲🙈
(当然之前食lunch 外卖食过羊kebab, 正💯)

继续有猪肋骨
( 本人对猪肋骨就冇咩要求🤣🤣 但呢度half 有8条骨,三个人黎食都有啲多,小心啲唔好叫full😂) , 另外有粗薯角做配菜😍😍

都有食尼泊尔饺子(momo), 食得momo 要食中间嘅辣酱,呢间辣酱应该有因香港人辣度而调整,所以唔太食辣都可以试下👍
可能觉得食momo 同食 北方饺子冇咩分别,都系一块皮包住一堆肉;只不过系将点醋点豉油转咗做点辣酱。但黎到呢度我会建议食 鸡肉momo, 同平时食开猪肉饺会有啲唔同口感同对唔食猪肉嘅朋友好友善😘

其实seasons 大厨同职员尼泊尔人多;再加有意粉、pizza等西餐;亦有中东菜,大家唔使怕拣唔到食咩😍😍

今次挂住食冇点影相😂😂😂
有以下唯一一张