2016-09-16 111 浏览
去完韩国已经半年, 好挂住韩国果边D野食, 所以今晚约朋友食饭, 止一止渴食韩烧.连锁韩烧铺食到闷, 行行下见到呢间落地库既韩烧, 个招牌几得意.睇下餐牌有套餐, 或者散叫. 呢度连酱蟹都有, 都几多完化.韩国最正既护心肉呢度有, 二话不说一定要叫, 肉味香浓, 一咬口感好软熟嫩滑, 一D都唔韧, 好怀念既感觉.仲有最钟意既辣炒年糕, 呢间材料都好多, 除左年糕, 仲有蛋, 饺子, 鱼片等等. 食年糕某程度都好睇个辣汁好唔好味, 呢度够辣, 辣中带甜够开胃, 越辣越想食, 可以既话想用D汁捞饭. 年糕软腍度适中, 烟韧有咬口. 钟意个粉丝卷, 外面系炸过既紫菜, 包住韩式粉丝, 脆脆地但入面又爽口, 索埋D辣汁更加正.以免食得肉多太饱济, 要多个杂菜拼盘, 有三款菇, 翠肉瓜同洋葱, 杂菜新鲜带甜, 有水份, 所以食完无咁热气.而呢度既店员有时间系会帮你烧, 佢地烧得好用心, 而且服务好好, 下次会再黎.