2019-01-16 1977 浏览
食外卖寿司离不开都系「争x」「元x」, 呢间系正中日本人开既寿司店(日本人老细系识讲广东话嫁!),都系做外卖为主,入面只有企位(大概5人左右),铺位唔大,唔显眼,行过真系会错过!但食完呢次我一定唔会再错过,因为真系疯狂好味! 价钱唔贵,但CP值真系爆晒灯!呢度寿司有两款食法,即叫即整、整定比你拣快靓正。 不论即叫即整或是整定,都系咁新鲜好味(我试过,真系试过!),分别只系多左个包装胶。讲返寿司,佢啲饭好好味,好似去左日本食寿司咁好味,净系饭都好满足!饭系唔会散既!上面啲料,足到一个点,蟹子军舰啲蟹子既高度,同个饭差唔多,落足料! 总之所有野都系新鲜(包括饭,软熟的!即使晚上去食,都仍系软熟既饭)。炙烧寿司更系即叫即烧,oh my god! 啲芝士即到淋左但又未变形,呢个口感真系不得之了,同三文鱼或蟹柳衬到一个点!仲有!佢个姜好好味,唔太辣但姜味仲保留住,平时唔食既我食左好多。佢仲有自助式既关东煮(sorry, 兴奋得济无影相),最少有8款食物,好味又特别,有款肠仔入面有条鸡骨添架😂 Wasabi, 唔太辣又好特别,有咬口既! 总之系唔同啲啦! 铺头内仲有刺身、汽水、酒(sake为主)卖
铺头内仲有刺身、汽水、酒(sake为主)卖。

食完觉得妳幸福🤗 好似去左日本食野咁!

唯一唔好既就系有啲唔环保,即使系堂食,佢通常都会比胶盒。但环保人士可自备餐具及餐盒比佢放寿司
2019-01-15
午餐