2017-07-12
鸡煲+海鲜火㶽近排周围都系,品质参半。今次就嚟深水埗试喱间福龙门,店舖门口完全不起眼,因地舖是另一间食肆,要行入大厦的行仔才见到福龙门的门口,店舖并不大,但都有3间VIP房。大家如打电话去订位时最好是下午4:30后,因太早是没有人听的,其实佢哋应该整个WhatsApp号码咁就方便好多,依家好多食肆都有WhatsApp。我哋8个人,可能早订位,可以安排咗一间VIP房,这房仲有独立洗手间,够方便红烧蟹肉翅及蚝皇扣鲍鱼是另外加$60(仲要加一ga),个翅就真系好唔掂,无料到,真系唔值。鲍鱼就ok好味。感觉上加$60只系食鲍鱼,好唔低。大家要谂谂食完头盆开始主菜,我哋order两个鸡煲,一个椰子鸡煲,另一个就极品鸡煲。椰子鸡煲个汤就好好味,因为有鸡丫ma……但d鸡就唔多好味,太清。最后都系将d鸡搬过去极品鸡煲𠮶边。鸡煲就拣中辣,超正,好野味,而份量亦好多应该不只一只。食咁多次维一一次没有再order第二round鸡煲,因为以往的份量比较少,所以要再order啰……食完鸡煲就开始火㶽,我哋就无换煲,照用返两个鸡煲的煲加清汤,贪佢够野味。不过大家唔钟意的话可以换过新的火㶽汤底,是免费的。海鲜超正,
海鲜超正,非常新鲜,只是放置的卖相不够靓。牛、虾丸、蔬菜亦很新鲜,特别是唐生菜
还有其他火㶽料的,没有影相。