2017-03-06 153 浏览
寻日同妈妈细佬行街 去左深水步 一出地铁站C2出口转右就见到新开左间茶番叫左三杯野饮试下 我自己就饮桂圆姜母茶 本身转天气气管唔舒服咳左成个月都唔好 见天气冻冻地就叫左杯姜母茶饮通常第2D卖野饮既店都系热饮细杯过冻饮 但呢间居然热饮仲大杯D几足料 好香姜味 但又唔会太辣 温度都岩岩好 拎系手唔会话热到好辣手 之前饮贡X叫左杯热杯 真系热到拎又拎唔住 饮又饮唔到!最重要系!!呢杯姜母茶饮完之后 我居然好番 无乜点咳 虽然知道姜对气管好 不过都要本身杯野足料先有用妈妈叫左杯相思抹茶 佢话味道都几好 好香亦唔会太多冰 好多珍珠细佬叫左杯朱古力奶盖原本间野系无卖但系细路仔唔识野 系咁叫个姐姐帮佢整(我都系事后听番先知= =)点知个姐姐又真系整比佢张单就打番朱古力奶茶 真系好有心呀!!<3亦无特别收多钱总括尼讲 野饮真系几好饮 唔错 服务态度都VERY GOOD~

叫左三杯野饮试下

几足料 好香姜味 但又唔会太辣