2017-07-12
上次食罗富记嘅时候望到对面有间食马来西亚菜,门面几好睇,今日就嚟试下。晚市有啲套餐,好多野食。唔食咁多散嗌又得饮品不过不失挣扎左一阵要虾面定喇沙,因为佢个名叫「咖哩喇沙」,而我地打算另一个叫咖哩,于是都系拣左虾面。两只虾好大只好好肉,有啲鸡丝有啲通菜,面底又有粗身啲黄色𠮶啲拉面,mix啲米粉,简直一次过满足两个欲望🤤个汤好够味,少少辣,好啱食🤘🏻印度飞饼配咖哩鸡腿,基本上喺街食咖哩鸡都难免食到雪藏鸡,仲要炆到啲肉霉哂甩出嚟为止,呢个都有啲雪味,但未至于肉霉,算系咁。个鸡唔系重点,最紧要系印度飞饼热辣辣脆卜卜好正,点咖哩汁一流👍🏻四大天王,劲香,但𠮶种香系好似去大排档炒左个菜咁,完全冇星马feel。茄子、豆角、秋葵我都钟意食,个豆就苦苦地硬硬地。anyway味道好,够镬气,但就略油,始终茄子唔泡油系会散哂,油腻都无可避免,如果配个白饭可能好啲。整体都啱食,仲有好多野想试,会翻头再试👊🏻
晚市有啲套餐,好多野食。
唔食咁多散嗌又得
饮品不过不失
整体都啱食,仲有好多野想试,会翻头再试👊🏻