2019-08-04
2032 浏览
位置较偏僻但系餐厅几大同唔残旧菜单好多选择基本要咩中菜有咩鸡牛鱼鸭羊猪海鲜通通齐我地都叫咗2前菜 4主菜 1小食 1甜品1️⃣熏蛋必叫之选! 系逐只叫 不过2只起其实就系涵水流心蛋特别在食落/闻落有阵熏烟味 唔知点整架呢相信功夫甚多 又要烧又要熟唔晒而且流心蛋黄咸咸地配甜甜地嘅冻蛋白😍好食另外佢仲配啲合桃 而合桃上面有层焦糖加芝麻粒 食落香脆可口👍🏻2️⃣镇江肴肉依个都系名菜样子好得意 好似结咗冰嘅肉食落似晶莹剔透嘅’嗜喱’夹杂住啲肉色鲜红嘅火腿咁放入口咸咸地又凉依个应该功夫都多3️⃣松鼠黄鱼成条鱼铺满茄汁酱/甜酸酱 橙红色 而且因为炸过多表 好似有’刺咁’味道唔错 酱汁唔太酸 而且仲脆卜卜不过我严佢唔够鱼肉似食紧茄汁味嘅米通多过食紧鱼所以如果为食海鲜就唔啱叫依个4️⃣樟茶大鸭又一个传统特色菜一大只烧鸭 旁边摆咗啲面包粒 外观几得意鸭算多肉地 腍 而且好入味 所以劝唔需要点另有嘅椒盐面包就好睇唔好食 冇味同硬5️⃣干扁四季豆炒得好香四季豆咬落爽身 唔会’鞋’唔会好咸6️⃣金腿菜粒炒饭食落粒粒分明 干身有芥兰粒 炒蛋 火腿不过其实俾火腿抢矖味 因为够咸但系芥兰粒好爽口 脆脆地 令炒饭多啲层次感遍油7️⃣葱油大饼超厚
但系餐厅几大同唔残旧
而且面包好软身 又劲香蛋白味😋
价钱其实贵
但系佢啲菜色特别 功夫多 味道水准不错
服务都好
唯一就啲食物遍油 或者可能只系我咁啱叫嘅大部分都系煎炸油腻野🙈
个人认为熏蛋同高丽豆沙必叫