2021-08-26 648 浏览
喺黄大仙呢一度虽然唔系成日去不过呢一度曾经都系儿时嘅回忆,想当年都会嘅喺黄大仙食云吞面或者牛腩牛筋面呢一类平靓正嘅食物。 事过境迁啦而家虽然仍然可以随处见到面档嘅足迹不过要食到好似以前𠮶种味道的确唔易揾㗎☹️☹️不过只要相信咁就应该不负期望嘅👍🏼👍🏼见到其中有一间豪苑面家相信食面绝对系呢一度嘅招牌菜,既然系咁当然要搏一搏试一试🤣🤣🤣猪手捞面— 自从食过炸猪手同埋卤水猪手后真系对呢一样食物彻底改观,以前仲觉得非常之肥好似五花腩☹️☹️☹️,食落去原来真系第二个世界😜咁样比想像中大份,面条系碱水面,猪手有三件,每一件都大大件,而且亦都比较厚肉,好满意呢个猪手,入晒味,而且唔会过腍,有口感🐽🐽🐽🐽饮品系冻好立克,因为好耐冇饮过,所以今日就试吓啦味道唔会过于淡,系我钟意嘅浓度,当然钟意龙啲嘅话梗系可以再要求浓啲呢度嘅炸一字鸡翼好出名,见到好多食客都有嗌,无论系下午茶餐定系散嗌,都好多人食😮😮😮😮依个系原味嘅鸡翼,一字鸡翼其实就系单骨鸡翼,食嘅时候好方便,呢个鸡翼外脆内软,而且炸得啱啱好金黄色,肉质都鲜嫩多汁🐔🐔🐔🐔🐔猪扒包系朋友想食,猪扒包嘅包有烘过,比较香口,猪扒亦都唔会过于肥腻,朋友都几满意依个猪扒

饮品系冻好立克,因为好耐冇饮过,所以今日就试吓啦

猪扒包系朋友想食,猪扒包嘅包有烘过,比较香口,猪扒亦都唔会过于肥腻,朋友都几满意依个猪扒包,最紧要都系酥脆嘅外层里面夹住啖啖肉又饱满嘅猪扒,再夹埋啲洋葱梗系无敌嘅组合啦🐷🐷🐷🐷🐷

朋友饮嘅系热阿华田,甜度浓度都可以,热饮嘅时候更加特别似朱古力嘅味道,当然同好立克一样都系自细陪大家长大嘅饮品,仔细品尝嘅话真系好似茶一样可以分得出高低🥸🥸

值得一赞嘅系依度嘅服务态度几好,而且上菜速度都好快,虽然系下午茶嘅繁忙时间,快落单之后五到十分钟都会上到菜‼️‼️‼️
下午茶
  • 猪手面